Originalni naziv

Scrapper

Zemlja/e porijekla

UK

Trajanje

84'

Godina proizvodnje

2023.

Redatelj

Charlotte Regan

Scenarij

Charlotte Regan

Direktor fotografije

Molly Manning Walker

Montaža

Billy Sneddon, Matteo Bini

Uloge

Lola Campbell, Alin Uzun, Cary Crankson, Carys Bowkett, Ambreen Razia, Ayokunle Oyesanwo, Ayobami Oyesabwo, Ayooluwa Oyesanwo, Freya Bell, Jessica Fostekew, Asheq Akhtar, Joshua Frater-Loughlin, Aysa Uzun, Ezel Uzun, Aylin Tezel, Tejal Rathore, Olivia Brady, Harris Dickinson, Matt Brewer, Daniel Burt, Laura Aikman, Harry Sydes, Mitchell Brown, Ramison Bernardo

Producent/ica

Theo Barrowclough

Produkcijska kuća

BFI i BBC Film u suradnji s Great Point Media

Festivali i nagrade

Sundance Film Festival 2023 - World Cinema Dramatic Grand Prize

Buntovnica KRATKA PREMIJERA: Bruna, zimus
25. 8. | PETAK | 21:00
KLIKNI I KUPI ULAZNICU!

Nakon majčine smrti snalažljiva 12-godišnjakinja Georgie nastavlja živjeti sama u stanu na periferiji Londona. Novac zarađuje krađom bicikala sa svojim najboljim frendom Alijem, a uspijeva se riješiti socijalnih radnika pretvarajući se da živi s ujakom. Sve ide kao podmazano dok se ne pojavi Jason. On je navodno njezin otac, koji je toliko dugo izbivao da ga ne prepoznaje. Jason je odsutan, neuredan i ne zna kuhati, a Georgie se pita zašto odjednom pokazuje zanimanje za nju. Pogotovo kad joj je bilo sasvim dobro solo, hvalanapitanju.

CHARLOTTE REGAN režirala je brojne uspješne kratke filmove: Standby (2016.), premijerno prikazan na Torontu (TIFF), bio je nominiran za BAFTA-u i osvojio je nagradu na Sundanceu; Fry-Up (2017.) je prikazan na BFI London Film Festivalu, Sundanceu i Berlinaleu; Dodgy Dave (2018) igrao je na TIFF-u i u Londonu. Buntovnica je osvojila glavnu nagradu ove godine u međunarodnoj konkurenciji na Sundanceu.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!