Crveni pauk

Originalni naziv

Czerwony pająk

Zemlja/e porijekla

Poljska, Češka Republika, Slovačka

Trajanje

90

Godina proizvodnje

2015

Redatelj

Marcin Koszałka

Scenarij

Marcin Koszałka, Łukasz M. Maciejewski , Marta Szreder

Direktor fotografije

Marcin Koszałka

Montaža

Krzysztof Komander, Marcin Koszałka

Uloge

Filip Pławiak, Adam Woronowicz, Julia Kijowska, Małgorzata Foremniak, Wojciech Zieliński, Przemysław Bluszcz, Piotr Głowacki, Andrzej Konopka, Dorota Landowska

Producent/ica

Agnieszka Kurzydło

Produkcijska kuća

Fog’n’Desire Films, Sokol Kollar, Zentropa International Poland, Krakow Festival Office, Orange Polska

Festivali i nagrade

Wiesbaden goEast - Best Director, FIPRESCI Prize; Karlovy Vary IFF; Camerimage; Chicago IFF

Karol, običan mladić, slučajno upoznaje starijeg čovjeka za kojeg vjeruje da je Crveni Pauk, strašni serijski ubojica koji je harao ulicama Krakowa 60-ih godina prošlog stoljeća. Karol postaje opsjednut njime i špijunira ga. U međuvremenu upoznaje Danku, nešto stariju fotografkinju koja radi za lokalne novine. Privučen ljubavlju i fasciniran smrću, Karol će uskoro morati donijeti najvažniju odluku u životu.

Marcin Koszałka je krakovski dokumentarist i snimatelj. Njegovi dokumentarci su prikazivani i nagrađivani na mnogim međunarodnim festivalima, između ostalih, u Nyonu, Karlovym Varyma, Krakowu i Trentu. Bavi se kontroverznim temama, često vezanim uz smrt i strah od umiranja. Radio je kao snimatelj na mnogim poljskim dugometražnim uracima te bio direktor fotografije na svim svojim filmovima. Njegovi najpoznatiji kratki i dokumentarni filmovi su Existence (2007.), Till It Hurts (2008.) i Declaration of Immortality (2010.). Crveni pauk je njegov prvi dugometražni igrani film.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!