Još si i ružan

Originalni naziv:

You Are Ugly Too

Zemlja porijekla:

Irska

Trajanje:

78 min

Godina proizvodnje:

2015

Redatelj/ica:

Mark Noonan

Scenarij:

Mark Noonan

Direktor fotografije:

Tom Comerford

Montaža:

Colin Campbell

Uloge:

Aidan Gillen, Lauran Kinsella, George Pis

Producent/ica:

John Keville, Conor Barry

Produkcijska kuća:

Savage Productions

Festivali i nagrade:

Udruženje filmskih redatelja Irske 2015 – nagrada Finders Series; Berlin IFF 2015; Edinburgh IFF 2015; Bruxelles FF 2015

Stacey je ostala bez obaju roditelja. Njezin ujak Will pušten je iz zatvora prije vremena kako bi se mogao brinuti o njoj. On joj je najbliži rod. Stacey je vrlo skeptična prema Willu, posebno zato što joj Will ne želi reći zašto je bio u zatvoru. Njih dvoje se nastanjuju u naselju prikolica. Ali onima koji ondje žive nije nimalo lako. Osim toga, Stacey je nedavno počela patiti od narkolepsije i zna joj se dogoditi da iznenada zaspi. Will se maksimalno trudi u ulozi oca te nepristupačne djevojke. Od velike je važnosti da pronađe posao i dokaže se, jer će inače opet završiti u zatvoru. Nova situacija, međutim, postavlja pred njega previše zahtjeva i da bi otupio osjetila, on se počne opijati. Guta čak i Staceyne lijekove. Stacey i dalje postavlja ujaku isto pitanje, no on se nikako ne može natjerati da joj odgovori. Kad ona naposljetku otkrije istinu, to je za nju pravi šok. Obavijen tipičnim irskim humorom, dugometražni prvijenac Marka Noonana nam prikazuje kako ujak i nećakinja postupno zavole jedno drugo, a ujedno nam i pokazuje kako poštenje i povjerenje idu ruku pod ruku.

Mark Noonan je rođen u Dublinu. Scenarist je i redatelj koji se specijalizirao za drame i dokumentarne filmove. Studirao je arhitekturu na Sveučilištu u Dublinu, da bi zatim počeo raditi za produkcijsku kuću Film Venon. Njegov prvi kratki film, Questions, osvojio je nagradu za najbolji kratki film na Cork IFF-u. Drugi kratki film, Getting Air, imao je svečanu premijeru na Galway Film Fleadhu 2010. Film Još si i ružan njegov je dugometražni debi. Premijerno je prikazan na Berlinaleu.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

  • Nova Ves 18
    10.000 Zagreb, Hrvatska
  • office@motovunfilmfestival.com

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

  • Sva prava pridržana, Motovun Film Festival 2019.
X