Meteori

Originalni naziv

I Comete

Zemlja/e porijekla

Francuska

Trajanje

127

Godina proizvodnje

2021.

Redatelj

Pascal Tagnati

Scenarij

Pascal Tagnati

Direktor fotografije

Javier Ruiz Gómez

Montaža

Pascal Tagnati

Uloge

Jean-Christophe Folly, Pascal Tagnati, Cédric Appietto, Apollonia Bronchain Orsoni, Jérémy Alberti, Davia Benedetti, Joseph Castelliti, Roselyne De Nobili, Eric Patris De Breuil, Maryse Miege, Ange-Marie Bisgambiglia, Livia Vittini, Thomas Augugliaro, Palma Vittini

Producent/ica

Martin Bertier, Helen Olive, Delphine Leoni

Produkcijska kuća

5à7 Films, Lotta Films

Festivali i nagrade

Int’l Film Festival Rotterdam (Posebna nagrada žirija), Moscow Int’l Film Festival, FICUNAM

Ljeto je na Korzici. U malom selu, smještenom među planinama, slapovima i zelenilom prirode, život teče kako i priliči sparnim danima. Djeca trčkaraju po ulici, tinejdžeri flertuju, a stari komentiraju prolazak vremena dok sjede u mjesnoj gostionici i promatraju okolna zbivanja. Stanovnici koji nikada nisu otišli dočekuju one koji se vraćaju kako bi proveli ljeto u krugu obitelji i prijatelja. No kolovoške vrućine nadražuju nemirne živce i na površinu izvlače stara i nova zamjeranja. Ponekad je za požar dovoljna tek iskra. Korzikanski kazalištarac, glumac i autor Pascal Tagnati u ovome meditativnom ostvarenju nudi zabavni presjek života u malom selu, gdje se najviše cijene tradicija i zajedništvo, a osobne se razlike brzo zaboravljaju. Film je na festivalu u Rotterdamu osvojio nagradu žirija.

Pascal Tagnati (1982.) je glumac, pisac i redatelj. Glumio je u filmovima Lucie Borleteau (Fidelio: Alice’s Odyssey, 2014.), Delphine Leoni (La Nuit est là, 2019.), Sare Arnold (Parades, 2017.), Thierryja de Perettija (Sleepwalkers 2011.), Antonina Peretjatka (Struggle For Life) i Lavinie Boffy (La Vie ou la Pluie). U svojim filmovima proučava suvremeno društvo uz dozu humora, senzitivnosti i melankolije. Ljeto na Korzici njegov je prvi cjelovečernji film.

Subota 31.7. u 18:00, kino Bauer

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!