Počasni građanin

Originalni naziv

El ciudadano ilustre

Zemlja/e porijekla

Argentina, Španjolska

Trajanje

118

Godina proizvodnje

2016

Redatelj

Mariano Cohn, Gastón Duprat

Scenarij

Andrés Duprat

Direktor fotografije

Mariano Cohn, Gastón Duprat

Montaža

Jerónimo Carranza

Uloge

Oscar Martínez, Dady Brieva, Andrea Frigerio, Nora Navas, Manuel Vicente, Belén Chavanne, Gustavo Garzón, Julián Larquier, Emma Rivera

Producent/ica

Fernando Sokolowicz

Produkcijska kuća

Arco Libre, Televisión Abierta, Magma Cine, A Contracorriente Films

Festivali i nagrade

Venice International Film Festival (Oscar Martínez najbolji glumac / Coppo Volpi for Best Actor), Haifa International Film Festival (najbolji film u međunarodnom natjecanju), Busan International Film Festival, Havana Film Festival (najbolji scenarij), Goya Awards (najbolji strani film), Thessaloniki International Film Festival (nagrada publike)

Odbivši prestižne nagrade širom svijeta, gospodin Mantovani, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, prihvaća poziv da posjeti svoj rodni grad Salas u Argentini, koji je poslužio kao inspiracija za sva njegova djela. Bit će to trijumfalni povratak u rodno selo, povratak u prošlost, povratak starim prijateljima i ljubavima, povratak krajolicima njegove mladosti. No prije svega, bit će to putovanje u srce njegovih vlastitih djela. Ispostavlja se, međutim, da je odluka o prihvaćanju počasnog naslova najgora zamisao u njegovu životu! Toplina male sredine nestat će s prvim problemima. Prelazak točke iza koje nema povratka otkrit će dva nespojiva pogleda na svijet. Što drugo možete očekivati ako koristite stvarne ljude kao likove u svojim romanima!

Gastón Duprat (1969.) i Mariano Cohn (1975.) televizijski su i filmski redatelji i producenti. Karijeru su počeli s eksperimentalnim filmovima. Na televiziji su radili razne originalne emisije poput Televisión Abierta (1999.) i Cuentos de Terror (2003.). Režirali su i producirali brojne igrane i dokumentarne filmove: Encyclopedia (1998.), Yo Presidente (2003.), The Artist (2006.), The Many Next Door (2008.), Living Stars (2014.) itd. Njihovi filmovi – od umjetničkih i konceptualnih filmova do komedija – nagrađeni su na brojnim festivalima, uključujući i Sundance.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!