Punk nije mrtav

Originalni naziv

Pankot ne e mrtov

Zemlja/e porijekla

Makedonija

Trajanje

104

Godina proizvodnje

2011

Redatelj

Vladimir Blaževski

Scenarij

Vladimir Blaževski

Direktor fotografije

Dimo Popov

Montaža

Blagoja Nedelkovski

Uloge

Jordan Simonov, Kamka Tocinovski, Toni Mihajlovski, Xhevdet Yashari, Kiril Pop Hristov, Vladimir Tuliev, Flora Dostovska, Ratka Radmanović

Producent/ica

Darko Popov

Produkcijska kuća

Pank Film, Vitagraf

Festivali i nagrade

East of the West, natjecateljski program 46. festivala u Karlovim Varyima / Competition Program of the 46th Karlovy Vary IFF - Berlin Film Festival (market)

Četrdesetogodišnji Mirsa je skopski panker, nihilist i ostarjeli ovisnik koji jedva preživljava u predgrađu. Njegov nekoć kultni band raspao se 90-tih, kao i Jugoslavija, raselivši se po njezinim bivšim republikama. Ne bi li izravnao račune sa svojim dilerom Gzimom, Mirsa pristaje ponovno okupiti bend i zasvirati na bizarnom ‘multikulturalnom happeningu’ kojim bi se, navodno, trebao ojačati imidž Makedonije kao zemlje u kojoj su nacionalne tenzije popustile. Mirsa, njegova djevojka Nina i član benda Ljak kreću u avanturu po bivšoj državi, ne bi li u Srbiji pokupili Žutog, a u Srbiji Pashu. U susretima balkanskih pograničnih i inih autoriteta s punkerima, potonji će jedva izvući živu glavu, no to će biti tek početak pre – preka koje će morati savladati žele li doista održati koncert.

Vladimir Blaževski rođen je u Skoplju, a diplomirao je režiju na Akademiji za film, radio i televiziju u Beogradu 1978. godine. Iste godine je nagrađen Srebrnom medaljom Beograda na Festivalu jugo – slavenskog kratkog i dokumentarnog filma, za film ‘Srećna Nova Godina’. Filmom ‘Naporan rad tera glad’ 1984. osvaja nagradu TV Beograda za najboljeg redatelja na Festivalu jugoslavenskog kratkog i dokumentarnog filma, a tri godine kasnije snima i prvi cjelovečernji igrani film ‘Hi-Fi’. Kao scenarist potpisao je filmove ‘Gypsy Magic’, (redatelj Stole Popov, 1997.), ‘The Great Water’ (redatelj Ivo Trajkov, 2004.), te ‘Revolution Boulevard’ (1992.), koji je sam i režirao. ‘Punkot ne e mrtov’ njegov je treći cjelove – černji igrani film.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!