Što dalje odavde

Originalni naziv

Jak najdalej stąd

Zemlja/e porijekla

Poljska, Irska

Trajanje

100

Godina proizvodnje

2020.

Redatelj

Piotr Domalewski

Scenarij

Piotr Domalewski

Direktor fotografije

Piotr Sobociński Jr

Montaža

Agnieszka Glińska

Uloge

Zofia Stafiej, Kinga Preis, Arkadiusz Jakubik, Dawid Tulej, Cosmina Stratan, Nigel O'neil, Shane Casey, David Pearse, Donncha Crowley

Producent/ica

Jan Kwieciński, Julie Ryan

Produkcijska kuća

Akson Studio, mk1 Productions

Festivali i nagrade

San Sebastián International Film Festival, Trieste Film Festival

Sedamnaestogodišnja Ola glasna je tinejdžerka čelične volje i zanima je samo jedna stvar – kako položiti vozački ispit i domoći se auta. Dok Ola pomaže majci brinuti se o bratu koji je invalid, njezin odsutni otac radi na gradilištu u Irskoj te je joj je postao gotovo potpuni stranac. Kada otac nenadano umre, Ola mora otići preuzeti njegovo tijelo i vratiti ga u Poljsku. Ali ono što je zanima više od nezahvalnog zadatka jest novac za auto koji joj je otac obećao za osamnaesti rođendan. Samo da prvo prođe taj nesretni vozački ispit. Kada stigne u Irsku, njezina se misija komplicira, no zato napokon dobiva priliku upoznati svoga preminulog oca. 

Piotr Domalewski (1983.) je filmski redatelj, scenarist i glumac. Njegov redateljski cjelovečernji prvijenac Tiha noć (2017.) osvojio je Grand Prix u Gdyniji, kao i nagrade za najbolji film, najbolji scenarij i nagradu za otkriće godine na godišnjoj dodjeli Poljskih filmskih nagrada 2018. Piotr piše i za kazalište. Njegova kazališna predstava Pet kvadratnih metara dobio je nagradu publike na poljskom natjecanju za dramske pisce. 

Srijeda 28.7. u 21:15, kino Billy

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!