Svi ostali

Originalni naziv:

Alle anden

Zemlja porijekla:

Njemačka

Trajanje:

2009 min

Godina proizvodnje:

119

Redatelj/ica:

Maren Ade

Scenarij:

Maren Ade

Direktor fotografije:

Bernhard Keller

Montaža:

Heike Parplies

Uloge:

Birgit Minichmayr, Lars Eidinger, Hans-Jochen Wagner, Nicole Marischka, Mira Partecke, Atef Vogel, Paula Hartmann

Producent/ica:

Maren Ade, Dirk Engelhardt, Janine Jackowsk

Produkcijska kuća:

Komplizen Film, Südwestrundfunk (SWR), Westdeutscher Rundfunk (WDR)

Festivali i nagrade:

Berlin 2009: FeminaFilm-Prize (Silke Fischer) • Srebrni medvjed / Silver Bear (Birgit Minichmayr, najbolja glumica / Best Actress) • Velika nagrada međunarodnog žirija / Grand Prize of International Jury (Maren Ade)

Tragikomična priča o neobičnom i ranjivom mladom paru koji se bori za vlastiti identitet u vezi. Gitti, vedra ali istovremeno nesigurna moderna mlada žena i njezin introvertirani dečko Chris provode praznike u kući njegovih roditelja na Sardiniji. Čine se sretni, igraju smiješne igrice, vode ljubav na tepihu i idu u šetnje. Ali kad nalete na Chrisovog fakultetskog kolegu Hansa, koji je uspješniji od njega i ima djevojku koja mu se ponosno divi, igrice koje Chris i Gitti igraju pretvaraju se u borbu za moć. Gitti pokušava poduprijeti svog dečka, ali se ne uspijeva konformirati; ne želi postati kao “svi ostali”.

Maren Ade
Redateljica, scenaristica i producentica. Rođena je 1967. godine u njemačkom Karlsruheu. Odmalena je bila zainteresirana za film. Godine 2003. režirala je svoj prvi dugometražni film, “Šuma za stabla” (Der Wald vor lauter Baeumen), koji je bio prikazan na mnogim međunarodnim festivalima, uključujući Toronto 2004. i Sundance 2005, gdje je osvojio posebnu nagradu žirija. U međuvremenu je dovršila novi film, “Svi ostali” (Alle Anderen), te nastavlja raditi kao producentica u vlastitoj produkcijskoj kompaniji Komplizen Film

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X