Svi ostali

Originalni naziv

Alle anden

Zemlja/e porijekla

Njemačka

Trajanje

2009

Godina proizvodnje

119

Redatelj

Maren Ade

Scenarij

Maren Ade

Direktor fotografije

Bernhard Keller

Montaža

Heike Parplies

Uloge

Birgit Minichmayr, Lars Eidinger, Hans-Jochen Wagner, Nicole Marischka, Mira Partecke, Atef Vogel, Paula Hartmann

Producent/ica

Maren Ade, Dirk Engelhardt, Janine Jackowsk

Produkcijska kuća

Komplizen Film, Südwestrundfunk (SWR), Westdeutscher Rundfunk (WDR)

Festivali i nagrade

Berlin 2009: FeminaFilm-Prize (Silke Fischer) • Srebrni medvjed / Silver Bear (Birgit Minichmayr, najbolja glumica / Best Actress) • Velika nagrada međunarodnog žirija / Grand Prize of International Jury (Maren Ade)

Tragikomična priča o neobičnom i ranjivom mladom paru koji se bori za vlastiti identitet u vezi. Gitti, vedra ali istovremeno nesigurna moderna mlada žena i njezin introvertirani dečko Chris provode praznike u kući njegovih roditelja na Sardiniji. Čine se sretni, igraju smiješne igrice, vode ljubav na tepihu i idu u šetnje. Ali kad nalete na Chrisovog fakultetskog kolegu Hansa, koji je uspješniji od njega i ima djevojku koja mu se ponosno divi, igrice koje Chris i Gitti igraju pretvaraju se u borbu za moć. Gitti pokušava poduprijeti svog dečka, ali se ne uspijeva konformirati; ne želi postati kao “svi ostali”.

Maren Ade
Redateljica, scenaristica i producentica. Rođena je 1967. godine u njemačkom Karlsruheu. Odmalena je bila zainteresirana za film. Godine 2003. režirala je svoj prvi dugometražni film, “Šuma za stabla” (Der Wald vor lauter Baeumen), koji je bio prikazan na mnogim međunarodnim festivalima, uključujući Toronto 2004. i Sundance 2005, gdje je osvojio posebnu nagradu žirija. U međuvremenu je dovršila novi film, “Svi ostali” (Alle Anderen), te nastavlja raditi kao producentica u vlastitoj produkcijskoj kompaniji Komplizen Film

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!