Živ čovjek

Originalni naziv

Živ čovek

Zemlja/e porijekla

Srbija, Njemačka, Bugarska

Trajanje

92

Godina proizvodnje

2020.

Redatelj

Oleg Novković

Scenarij

Milena Marković

Direktor fotografije

Miladin Čolaković

Montaža

Lazar Predojev

Uloge

Nikola Đuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović

Producent/ica

Uroš Lazić, Ljiljana Đuričko, Marcel Lenz, Guido Schwab

Produkcijska kuća

Salt, Ostlicht Filmproduktion, The Chouchkov Brothers

Festivali i nagrade

Buenos Aires Int’l Festival of Independent Cinema

Beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda Sinovi Igor Đelić-Đela (Nikola Đuričko – Mrtav ‘ladan, Stranger Things) živi s dvoje djece i suprugom Sunčicom s kojom ga veže mnogo problema, ali i zajedničkih godina. U kaosu svakodnevice, usred jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priredi kći tinejdžerka, on odluči početi ispočetka. Pokušat će pritom ispraviti pogreške iz prošlosti. Međutim, nepredviđeni događaji samo se nižu i odvode ga u drugom smjeru. Živ čovek melankolična je rock’n’roll komedija o muškarcu u potrazi za oslobođenjem i vječnom pitanju što to znači stvarno živjeti i što je zapravo sloboda.

Oleg Novković (1968.) rođen je u Beogradu. Jedan je od najznačajnijih srpskih redatelja srednje generacije. Bavi se igranim i dokumentarnim filmom te kazališnom režijom. Izvanredni je profesor režije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Njegov film Beli beli svet (2010.) na Filmskom festivalu u Locarnu osvojio je Zlatnog leoparda za glavnu žensku ulogu (Jasna Đuričić) te je 2011. uvršten među 45 najboljih europskih filmova po izboru Europske filmske akademije (EFA).

Srijeda 1.9. u 21:00, Lauba

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!