KREĆU KLASICI 21. STOLJEĆA

3931c6b02292371a1251610664cff829
Novi ciklus projekcija predstavlja najvažnije filmske autore našeg stoljeća - imena koja polako ulaze u povijest

Dvadeseto stoljeće imalo je Fellinija, Formana, Bunuela, Godarda… tko su njihovi nasljednici našeg vremena? Ima li naše vrijeme podjednako snažna autorska imena?

Klasici 21. stoljeća filmski je ciklus Motovun Film Festivala kojim predstavlja najvažnije redatelje novog stoljeća. Tko su vodeća imena kinematografije našeg doba? Ova inventura najvažnijih i najboljih u filmu današnjice zamišljena je kao vodič kroz suvremeni film za one koji žele znati više: svaki odabrani autor bit će predstavljen reprezentativnim filmom i kratkim uvodnim predavanjem u kojem se njegov ili njezin rad pozicionira na suvremenoj kinematografskoj karti. U prvom krugu ovog ciklusa predstavit će se tri vodeća filmska redatelja: Roy Andersson, Michael Haneke i Ulrich Seidl, s njihovim nedistribuirani ili manje poznatim filmovima

23. 05. Pjesme s drugog kata (Roy Andersson),

25.05. Zabavne igre (Michael Haneke)

27.05. Pasji dani (Ulrich Seidl)

Mjesto događanja je Tjedan za ljude i umjetnost Nesvrstani u kući Lauba, sve projekcije počinju u 21 sat, uz slobodan ulaz.

Do kraja sezone, najavljen je još jedan krug s predstavljanjem nova tri imena: tijekom srpnja gledatelji će upoznati Britanku Andreu Arnold (Velika Britanija), Yorgosa Lahtimosa (Grčka) i Rubena Ostlunda (švedska)

Ciklus Klasici 21. stoljeća podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »