Kultne Munje vraćaju se novim nastavkom na motovunsko brdo

Munje_Still010

Film ponovno prati nevolje dvojice glazbenika koji se nastoje probiti na scenu. • Počinje pretprodaja kompleta ulaznica za ovogodišnje izdanje Cinehilla u Motovunu i Gorskom kotaru.

Dvojica sanjara o proboju na glazbenu scenu, koji upadaju u nezamislive nevolje, vraćaju se u Motovun. Film Munje srpskog redatelja Radivoja Andrića 2001. godine bio je veliki regionalni hit, ali i jedna od glavnih atrakcija tada trećeg Motovun Film Festivala. Dvadeset dvije godine kasnije, Pop i Mare ponovno su u akciji u nastavku kultnog hita Munje: Opet! koji je u programu ovogodišnjeg Cinehill Motovuna.

Munje iz 2001. poharale su kinoblagajne pričom o ludoj noći Popa i Mare, glazbenika koji za objavljivanje ploče trebaju Gojka, bivšeg školskog kolegu kojeg su u mladosti ismijavali. No problem je što je Gojko sada opasan tip koji nije zaboravio zadirkivanje spomenutog dvojca.

Novom energijom koju je donio, film se pokazao kao osvježenje i miljenik publike, a njegovom uspjehu doprinio je soundtrack koji je predstavljao tadašnju novu glazbenu scenu. Slogan ove urbane komedije ‘Prvi srpski drum’n’bass‘ opravdala je poduža lista izvođača poput Darkwood Dubai Neočekivane sile koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar.

U novom nastavku godine su proletjele, a kod Popa i Mare sve je isto: nema djevojaka ni novca, a ne razumiju se ni sa svijetom i novom glazbom koja vlada. No kad im Gojko ukrade dio starog hita kako bi ga ponudio popularnoj pjevačici Mili Sili, dvojac se zalijeće na putovanje i novu nezaboravnu avanturu.

Glumačku ekipu čine poznati Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko i Jelisaveta Seka Sablić, kao i reperi Ivan Ivanović Juice i Smoke Mardeljano. Uz originalnu i zabavnu priču, film Munje: Opet! i ovog puta prati prepoznatljiva glazba čiji su autori Prti Bee Gee i Hornsman Coyote, Vizelj, Coby, Baby Motorola i mnogi drugi.

Uz projekciju filma Munje: Opet! u Motovunu će se prikazati i prvi dio snimljen prije 22 godine. Prvo prikazivanje filma Munje u Hrvatskoj bilo je upravo u Motovunu 2001. uz nazočnost redatelja Radivoja Andrića i glumca Sergeja Trifunovića. Redatelj i protagonisti stižu i na ovogodišnji festival, a sve u nastojanju da na 25-om izdanju i kraju jedne festivalske ere budu okupljeni stari prijatelji.

Od danas kreće i pretprodaja kompleta ulaznica po povoljnijoj cijeni. Kupnji ulaznica možete pristupiti putem sljedećeg linka.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »