Motovun ima novo Kino Billy!

755212371233f5c3080d5d5a6757eb64
Motovun Film Festival ima novo kino - Kino Billy!

Motovun Film Festival ima novo kino – Kino Billy! Novo kino nalazi se na mjestu nekadašnjeg Bambus bara, a u čast festivalskog prijatelja i ovogodišnjeg gosta Stephena Daldryja nosi ime Billy, po naslovnom liku njegovog debitantskog filma i prvog dobitnika nagrade Propeler “Billy Elliota”.

Stephen Daldry slavni je britanski redatelj (“Billy Eliot”, “Sati”, “Žena kojoj sam čitao”, “Jako glasno i nevjerojatno blizu”) čiji je svaki dugometražni film koji je snimio bio nominiran za Oskara. “Billy Elliot” bio je njegov prvi film, a motovunski Propeler 2000. godine bio je jedna od prvih nagrada za ovaj film. Ispostavilo se da je ta nagrada bila vizionarski dodijeljena tada skoro potpuno nepoznatom filmu koji je kasnije nominiran za čak 13 nagrada BAFTA (osvojili glavni glumac Jamie Bell i scenarist Hall) te tri Oscara (režija, scenarij i sporedna ženska uloga).

Daldry, stari festivalski znanac i prijatelj, jedan od mnogobrojnih zaljubljenika u filmski festival 277 metara iznad realnosti, ove godine dolazi na u Motovun po sedmi put nakon sedmogodišnje pauze. Budući da se u svakom prijateljstvu s vremena na vrijeme osjeti pravi trenutak za spontanu prijateljsku gestu, Motovun Film Festival osjetio je da je upravo ovo 17. izdanje prava prilika da Festival uzvrati povjerenje i oda počast ovom velikom redatelju – i zato novo motovunsko kino nosi ime Kino Billy. Kino Billy bit će svečano otvoreno prvog dana festivala, a otvorit će ga direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković te sam Stephen Daldry.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »