MOTOVUN SE SKRIVA U DUBROVNIKU

8f5c4fc5c52fc9b17ff54071029717bc
Prvi puta na samom jugu, predstavljamo najbolji ovogodišnji film i poznatu ekranizaciju Shakespearea

Prvi puta na Dubrovačkim ljetnim igrama, Motovun Film Festival predstavit će se jednim od svojih specijaliteta – projekcijama filmova na neočekivanim lokacijama, pod vedrim nebom, na mjestima gdje se filmovi nikada ne prikazuju. U samom finalu Igara – dvije motovunske skrivene projekcije. Gdje? Neka lokacija ostane tajna, jer filmovi su svuda – samo ih treba pronaći.

U grad stižemo s dva iznimna filma: najboljim filmom ovogodišnjeg festivala, dobitnikom nagrade Propeler Motovuna, i jednu od ponajboljih ekranizacija Williama Shakespearea.

23. kolovoza 21 h – MNOGO VIKE NI ZA šTO (Velika Britanija 1993.) – kako se nakloniti Dubrovniku, nego li autorom čijim je djelima taj grad drugi dom? Gledat ćemo jednu od najpopularnijih filmskih adaptacija Shakespearea ikada pod redateljskom palicom proslavljenog interpreta njegovih remek-djela Keneth Branagh. Uz samog redatelja uloge tumače Emma Thompson, Denzel Washington, Keanu Reeves, Michael Keaton… O naklonosti publike ovoj verziji poznate komedije govori i podatak da je ovo financijski najuspješnija filmska verzija Shakespearea u povijesti.

24.kolovoza 21 h – UBITI JESUSA (Laura Mora Ortega, Kolumbija, 2017) – najbolji film ovogodišnjeg motovunskog programa po ocjeni festivalskog žirija – film inspiriran istinitom pričom same redateljice, čiji je otac ubijen u atentatu na nesigurnim ulicama Medellina. Istu sudbinu dijeli i glavna junakinja ovog napetog trilera: slučajno će prepoznati ubojicu i s njime stupa u blisku vezu, vjerujući da jedino ona sama može zadovoljiti pravdu.

Dva super filma na dvije supertajne lokacije – po prokušanoj recepturi Motovun Film Festivala, ulaz je besplatan za sve koji otkriju gdje smo podigli naša platna. Rasplet ove zagonetke skriva se na stranicama Dubrovačkih ljetnih igara na društvenim mrežama, kao i u objavama lokalnih medija. Treba otvoriti oči i uši – i pronaći put do dobrih filmova.

Nakon dvomjesečne turneje po gradovima i mjestima sjevernog Jadrana, izlet na sam jug predzadnja je stanica ovoljetnog filmskog putovanja Motovun Film Festivala. Tradicionalno, sezonu završavamo Motovunom u Zagrebu, u Laubi, od 30.08 do 09.09, gdje ćemo, uz filmski program, predstaviti i izložbu Zidovi i mostovi, jednu od atrakcija ovogodišnjeg festivala.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »