OTVORENE PRIJAVE ZA MOTOVUNSKE KRATKE 2022.

2017billy04
U iščekivanju novih ostvarenja na brdu filmova od 26. do 30. 7. 2022.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu. Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2021. ili 2022. godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Selektori programa odabrat će dvadeset i pet naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu čiji pobjednik i ove godine ulazi u konkurenciju za Europsku Filmsku nagradu te osvaja novčanu nagradu od 1000 Eura.

U cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga, te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike,  festival je uveo još jedno priznanje CORTO MONTONESE rezervirano za domaće autore. Festival će tako odabrati najbolji domaći kratki film i ponudit autoru i producentu otkup prava za ograničeni broj kino-prikazivanja u vrijednosti od 5 000 kuna. U konkurenciju za nagradu ulaze svi filmovi hrvatskih producenata i/ili autora, uvršteni u natjecateljski program Motovunskih kratkih.

Prijave se primaju do 25. svibnja, preko platforme  FilmFreeway.com

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 1. svibnja.

Unatoč ograničenjima nastalim zbog pandemije, Motovun Film Festival će se kao i prošlih godina održati uživo s projekcijama na velikim platnima u Motovunu te u partnerskim gradovima diljem Hrvatske.  

Motovun Film Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektiraju na poziv.

Vidimo se na brdu filmova!

Prijave: https://filmfreeway.com/MotovunFilmFestival

Pravilnik programa Motovunskih kratkih preuzmite ovdje.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »