UMRO JE MIRKO KOVAČ

71c85013fd0e3622a52e55fd85ed65c1
Kada smo ovog ljeta svim srcem pljeskali Mirku Kovaču, nismo mogli znati da plješćemo geniju u odlasku.

Ovog ljeta, kada je u posljednji tren otkazao dolazak u Motovun kako bi primio našu počasnu nagradu 50 GODINA, bilo je jasno da nije dobro. Nadali smo se da ćemo uskoro imati priliku predati mu je uživo, no taj se trenutak nije dogodio. Ostala nam je utjeha da smo mu telefonom prenijeli kako je dobio divan aplauz, kako su ljudi s guštom odgledali njegove 'Male vojnike', da su Boris Dežulović i Predrag Lucić, njegovom voljom odabrani izaslanici, bili na visini zadatka prilikom preuzimanja nagrade i govorili točno onako kako bi se njemu svidjelo.

Tada nismo mogli znati da su to bili njegovi zadnji tjedni i zadnje priznanje koje će za života dobiti.

Mirko Kovač, uz mnoge druge kvalitete, bio je jedan od najvećih ovdašnjih scenarista, divan i hrabar čovjek. Bit će on još dugo tu, uokolo, s nama – jer čak ni smrt nema moć da ubije takve sjajne, velike ljude.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »