Zeleni festival

ŠTO MANJE CRVENOG, ŠTO VIŠE ZELENOG

Naš je festival u Gorskom kotaru primarno zeleno iskustvo. Na sve načine poticat ćemo posjetitelje da misle i žive odgovoran odnos prema prirodi.

 

Bez crvenog tepiha – kao najsvjetlija tradicija svih naših festivalskih izdanja u prošlosti, program koncipiramo bez VIP zona, zaštićenih zvijezda i tričavog glamura – jer planina nije za razmažene. Ležerna atmosfera i maštovitost u prezentaciji programa zaštitni su znak našeg festivala.

Živimo zajedno – jer imamo festivalski kamp, koji je besplatan i otvoren za sve koji su spremni doprinijeti maksimalno odgovornom odnosu prema prirodi i ljudima oko sebe.

Jedemo zajedno – za posjetitelje organizira se šumski piknik s ponudom lokalne hrane, kao važno iskustvo podneblja.

Istražujemo zajedno – pozivamo na ture koje otkrivaju nove mogućnosti – pješačenja, speleologije ili kupanja; organiziramo radionice koje vam otkrivaju nove mogućnosti kvalitetnog života.

Nikada ne spavamo – jer nakon filmskih projekcija nastavlja se zabavni program s koncertima.

 

Umjesto smokinga i večernjih haljina, ovo je festival na koje je preporučljivo ponijeti dobre planinske cipele, baterijsku lampu, svakako čuturicu (jer ovdje se pije najbolja voda) i dekicu. Vrijeme ćemo provoditi osvježeni najčišćim zrakom u Europi, u kojem se spajaju gora, Mediteran i mirisi šume. 

A kada sve završi i čarolija nestane – pitanje časti i kodeksa festivala jest da za nama ne ostane ni papirića.