Završio Festival superfilmova za mlade Timpetill – pobjednik glasova publike i žirija Mala banda!

untitled-2051

Projekcijama europskih uspješnica Kraljica plesa i Milosti puna u utorak 16. 6. obilježeno je zatvaranje Cinehillova programa za mlade koji se prvi put održao u u Delnicama.

Nedvojbenim pobjednikom festivala proglašen je francuski film Mala banda, koji je izazvao oduševljenje žirija, ali i osvojio srca publike koja je filmu dala nevjerojatnu ocijenu 4,9.

No nije samo lokacija nova. U skladu s novim imenom, ovo izdanje festivala za mlade posebno je i po novome konceptu. Naime, baš kao i njegova književna inspiracija, festival Timpetill svijet je bez odraslih. U njemu vladaju i stvaraju djeca i mladi, a kreativnost i snaga mladenačkog duha prožima sve, od izbora filmova do pobjednika programa.

Tijekom četiri dinamična dana, dvoranom kina Radnički dom odjekivao je veseli žamor mladih Gorana koji su uživali u šarolikoj ponudi europskih priča, družili se, komentirali filmove, birali miljenike te sudjelovali u organizacijskom dijelu iza kulisa i udruženim snagama pomogli ispratiti festival sve do njegove završnice. Članovi žirija mladih – Petra Paola Golik, Lea Lolakov, Nina Majnarić, Borna Marković, Ewa Milovanović, Petar Prstojević i Elena Radunović – brusili su svoje kritičke vještine prateći čitav program festivala, a nije nedostajalo ni sadržaja za mališane! Nakon projekcije hrvatskih animiranih kratkiša najmlađi su dobili priliku naučiti kako se radi animirani film te kreirati vlastitu malu animaciju u sklopu festivalske radionice.

Program je koncipiran s idejom da razvija interes za bogatstvo europskih priča i jezika, a od ove godine iza njegove selekcije stoje mlade studentice s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i Sveučilišta Vern.

Još samo mjesec dana dijeli nas od početka Cinehilla! Pretprodaja najpovoljnijeg kompleta ulaznica počinje 20. lipnja, dok će cijeli program biti predstavljen početkom srpnja. Također, već su otvoreni natječaji za volontere (rok za prijave je 19. 6.) te za prijave u studenski program Kampus Cinehill. Prijave za sudjelovanje na radionici Kampus Cinehill primaju se do 30. lipnja. Pojedinosti se s drugim informacijama mogu pronaći na festivalskim društvenim mrežama te na stranici motovunfilmfestival.com.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »