3. dan: što gledati i slušati

36d8fb271969d2d93f027f0beb7b25fa
Od Gnjeva mirna čovjeka do Mizandristica.

I treći dan festivala nastavljamo sa šarolikim filmskim programom. Ako ste jučer preskočili islandski film Heartstone, danas za to još imate priliku u 12 sati u kinu Bauer.

U 15 sati u Još manjem kinu počinje dokumentarac Dubina dva redatelja Ognjena Glavonića. Film razotkriva 17 godina staru javnu tajnu o neoprostivim zločinima i masovnoj grobnici kosovskih civila u predgrađu Beograda.

U kinu Bauer nastavljamo s islandskom suradnjom gdje vas u 16 sati očekuje film Vrapci trenutno najuspješnijeg islandskog redatelja Rúnara Rúnarssona. Priča prati mladića koji je primoran preseliti u ruralni dio Islanda kod oca s kojim će morati naučiti živjeti i svladati težak odnos. Nakon toga u 18 sati u Još manjem kinu počinje projekcija filma Rock u Reykjaviku redatelja Friðrika Þór Friðrikssona. Film prikazuje eksploziju rocka i punka u Islandu 80-ih godina te prati 19 grupa, njihove koncerte i razgovore.

Večernje projekcije počinju u kinu Trg u 21 sat s debitantsko-režijskim ostvarenjem glumca Raúla Arévaloa, kojeg se motovunska publika sjeća iz rekordnog, deseterostrukog osvajača nagrade Goya Močvara. Gnjev mirna čovjekadonosi priču o osam godina hladnoj osveti, ubojstvu i španjolskim bandama. Ni ovaj kriminalistički triler nije ostao pošteđen Goye kojom je nagrađen u 4 kategorije, a glavna glumica Ruth Diaz osvojila je na Venecijanskom filmskom festivalu nagradu Venice Horizons.

Dan zaokružujemo u 23:30 u kinu Billy provokativnim filmom Mizandristice redatelja Bruce LaBrucea, jednim od ovogodišnjih gostiju festivala. Radnja prati feminističku terorističku skupinu koja planira uvesti novi svjetski poredak sa ženama na čelu. Kad se kultu približi mladi radikalni ljevičar koji bježi od policije, njegova će prisutnost unijeti razdor.

Popratni program 3. dana

Na još jednom predavanju Netočno u podne u 12:30 posjetiteljima će se predstaviti hrvatski dokumentarist Bogdan Žižić. U svojoj dugoj karijeri Žižić je režirao desetak igranih filmova, no ipak je najpoznatiji po svojem dokumentarističkom opusu u kojeg je utkao oko stotinu dokumentaraca dugog i kratkog metra najrazličitijih tehnika. Jedan je od najvećih i najplodonosnijih dokumentarista i jedan od najnagrađivanijih domaćih filmskih autora uopće. Ove godine najstarija motovunska nagrada Pedeset godina pripala je baš njemu, a svi željni ugodnog druženja s filmskom legendom mogu mu se pridružiti na terasi ispred hotela. Dodjela nagrade Pedeset godina zakazana je za večeras u 21 sat na glavnom motovunskom trgu.

U 16 sati vrijeme je za još jedno Kampus Motovun predavanje. Ako vas zanima što je potrebno za uspješan filmski foršpan te kako uzbuditi vašu potencijalnu publiku i potaknuti je da dođe pogledati film ovo je mjesto za vas. Producent Loren Mrkušić, osnivač i ravnatelj The Dream Factory, jedne od vodećih europskih agencija iz filmskog oglašavanja, govori o snimanju foršpana za današnju filmsku publiku.

Osim serija predavanja i radionica, u Motovunu se zabaviti mogu i nogometni fanatici. Iako nemamo pravo nogometno igralište, svoje sportske vještine možete pokazati naturniru stolnog nogometa Island vs. Motovun u 17 sati na terasi ispred hotela. Nakon nedavnog bolnog poraza hrvatske nogometne reprezentacije od maloljudnog, ali opakog Islanda, vrijeme je za dostojan revanš. Prijave u Press centru.

U sklopu programa Izopačena umjetnost 2.0 u 18:30 u Vrtu posjetitelji mogu čuti Deset priča. Kroz zastrašujuće, bizarne ili tragikomične priče temeljene na stvarnim događajima zavirite u svakodnevicu umjetnika i aktivista koji nisu po volji režimima od Turske do Rusije.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »