O Gorskom Kotaru

Ponajljepši planinski kraj Hrvatske

Ponajljepši planinski kraj Hrvatske gdje bi vam usred ljetnih sparina mogao ustrebati i džemper. 

Ovdje možete uživati u miru netaknute prirode, okruženi šumama, jezerima, špiljama, bistrim žuborećim potocima i rijekama. Ovdje je i rezervat divljih zvijeri, jedino mjesto u Europi gdje na istom prostoru žive smeđi medvjed, sivi vuk i euroazijski ris. Svuda oko vas pitoreskne su pješačke staze koje mame da filmske užitke upotpunite istraživanjem iskonske prirode.

Uz velike zvijeri, tu je i tajnoviti svijet mitoloških bića: patuljci žive u vrtačama, vile i coprnice oko Lokvarskog jezera, a u šumi Golubinjak skriva se Ponoćnjak, zastrašujući div visok 14 metara.

Ovdje su ljudi oduvijek živjeli skromno i u stalnoj borbi s prelijepim, ali neukrotivim okruženjem. Upravo zbog nepristupačnosti gustih šuma u kojima obitavaju divlje zvijeri i mitska bića, stari su Rimljani ovaj kraj upisali u karte kao Hortus Diabolicus – Vražji vrt.  

U srcu “Vražjeg vrta” stvaramo filmsku šumu, podižemo platna i gradimo začarano filmsko selo u kojem spajamo planinsku avanturu, povratak prirodi i filmove koje morate vidjeti.