4. dan: Maverick, Kratki izlet i Tuvalu uživo!

cff4dc610dc1d4bdc46a5208d957d213
Večeras u ponoć, Tuvalu - najglasnija projekcija Motovuna

Startamo još jedan vrući festivalski dan koji ćemo rashladiti brojnim filmskim osvježenjima. Od samog početka krećemo veliko, s pobjednikom iz Cannesa, filmom Trg redatelja Rubena Ostlunda. Ukoliko ste ga propustili jučer, još ga stignete pogledati danas u 12 sati u kinu Bauer.

Nastavljamo u kinu Bauer te u 14:30 puštamo pilot epizodu popularne američke serije Treme koja prati životne priče likova pogođene uraganom Katrina te njihovu prilagodbu i nove početke nakon katastrofe. Projekciju puštamo besplatno u čast ovogodišnje dobitnice nagrade Maverick, Agnieszke Holland, koja je 2000. godine režirala ovu epizodu i koja će ovom prilikom pozdraviti okupljene gledatelje.

Večeras u 21 h na kinu Trg dodjeljujemo nagradu Maverick poljskoj redateljici Agnieszki Holland.Nakon dodjele nastavljamo s njenim filmom Tragovi koji je na Berlinaleu nagrađen Srebrnim medvjedom.

Istodobno, s početkom u 21:15 u kinu Billy, prikazujemo veliki naslov ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala i dobitnika Velike Zlatne Arene za najbolji film – Kratki izlet redatelja Igora Bezinovića.

Današnji program završit ćemo specijalnom projekcijom u ponoć na kinu Trg – prikazujemo Tuvalu, jedan od najboljih suvremenih filmova i to uz glazbenu pratnju uživo koju će izvesti Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle uz pomoć posjetitelja festivala. Ovaj film redatelja Veita Helmera prikazali smo na festivalu još 2000. godine, no u ovakvom ga izdanju Motovun još nije imao priliku doživjeti

Popratna događanja 4. dana

Na trećem ovotjednom predavanju Netočno u podne na terasi hotela u 12:30 gostuju aktivistica i ovogodišnja članica žirija Maša Aljehina i kultni queer provokator i redatelj Bruce LaBruce.

U 16 sati u galeriji hotela Kaštel očekuje vas još jedno predavanje Kampus Motovun radionice koje će održati redatelj Rúnar Rúnarsson i skladatelj Kjartan Sveinsson. Plodonosna umjetnička suradnja dvojice Islanđana započela je s kratkim filmom Posljednja farma iz 2003. godine. U svojem predavanju Sveinsson i Rúnarsson osvrnut će se na svoje karijere i razvoj kao skladatelja, odnosno redatelja, i analizirati vlastite umjetničke odabire u odnosu na zahtjeve filmske prakse.

Kako bismo vjerodostojno obilježili ovogodišnju suradnju s Islandom, posjetitelje očekuje prava poslastica. Umjetnici s Islanda, poznatog po termalnim kupeljima, publici će se predstaviti u islandskoj kupelji. Ako imate kupaći kostim, dobrodošli ste! Sastanak u 16:30 pred ulazom u hotel.

U motovunskom Vrtu isprobajte jedan od zanimljivih koncepata ovogodišnjeg festivala nazvan Ljudska videoteka. Kao što smo nekoć posuđivali VHS kazete, posudite nekoga od festivalskih gostiju, pitajte ga sve što vas zanima i uživajte u njegovoj ili njezinoj priči.

Od 2:30 na trgu vas zabavlja autonomni kulturni kolektiv iz Zemuna Matrijaršija koji predstavljaju Ana Banković i Mileta Mijatović. Obujte plesne cipele!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »