5. dan: posljednja prilika za hrpu dobrih filmova

677347b15071d5c846fe429a6030dce3
Od Claire Denis do Runara Runarssona i Alexa de la Inglesie

Nakon uzbudljivog tjedna prepunog događanja i dobrih filmova, 20. Motovun Film Festival bliži se kraju. Posljednji dan festivala i dalje je rezerviran za brdo filmova za svačiji ukus. Tri filma koje ste možda propustili tijekom tjedna možete ponovo pogledati danas: u kinu Bauer Gnjev mirna čovjeka u 10 sati te Sveti zrak u 18 sati, a u kinu Billy Umjereno oblačno sa sunčanim razdobljima u 23:30.

U 14 sati u kinu Bauer počinje film Proces: Rusija protiv Olega Stancova redatelja Askolda Kurova. Film prati Olega Sencova, ukrajinskog redatelj i aktivista. U svibnju 2014. uhitila ga je ruska sigurnosna služba te je optužen za terorizam i osuđen na 20 godina zatvora. Motovun FF bio je prvi festival koji je pokrenuo kampanju za Sencova još 2015., a na projekciji filma pridružit će nam se sudionici kampanje Maša Aljehina i Mike Downey.

U Još manjem kinu u 15 sati očekuju vas projekcije izbora pobjednika 26. Dana hrvatskog filma. Gledatelje čeka pet kratkometražnih filmova iz hrvatske produkcije.

Kino Bauer u 16 sati posjetit će redatelj Runar Runarsson i pozdraviti okupljene prije projekcije svog filma Vulkan. Radnja prati umirovljenog domara Hannesa koji shvaća da se udaljio od obitelji i prijatelja. Kratkim erupcijama agresivnog ponašanja počinje njegovo novo sazrijevanje. Glazbu za film skladao je Kjartan Sveinsson, bivši klavijaturist benda Sigur Ros te ovogodišnji gost MFF-a.

Na manifestaciji svečanog zatvaranja festivala u 21 sat stručni žiri otkrit će pobjednika 20. Motovun Film Festivala, koji će se ponovo prikazati u 23:30 u kinu Billy.

Nakon svečanog zatvaranja u kinu Trg prikazuje se film Bar, španjolskog redatelja Alexa de la Inglesie. Radnja prati skupinu raznolikih gostiju zarobljenih u baru nakon što na ulici zavlada teroristička kriza. Neizvjesnost ih dovodi do ludila tjerajući ih na nevjerojatne odluke.

Za kraj, gledatelje očekuje projekcija dokumentarnog filma o slovenskom bendu Laibach i njihovom putu u Sjevernu Koreju, Dan oslobođenja. Laibach je prvi strani bend koji je održao koncert u tom zatvorenom društvu, a dokumentarac prati njihovu pripremu i odnos s domaćina. Posljednji kadrovi prerastaju u Laibachov koncert uživo koji će potrajati do sitnih jutarnjih sati.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »