«Idemo na more» pobjednik prvog Buzz@teen-a!

70e11b019f6c8956ec736d9ce524e187
Film «Idemo na more», redatelja Jiří Mádl-a dobio je nagradu "Najbolji film za mlade"" u Buzetu"

Čast da zauvijek nosi titulu prvog pobjednika Buzz@teen-a pripala je filmu "Idemo na more", češkog redatelja JiÅ™í Mádl-a. U filmu pratimo priču desetogodšnjeg dječaka Thomasa koji uz pomoć kamere, rođendanskog poklona, postaje redatelj, filmski snimatelj i pripovjedač duboke ljudske priče o svojoj obitelji i prijateljima.

Najbolji film u programu Buzz@teen odabrao je mladi, stručni – ali prije svega nepotkupljiv – peteročlani Žiri junior koji je teška srca iz bogatog programa na pobjednički tron postavio samo jedan film!

Nagrada “najbolji film za mlade” iz ovogodišnje Buzz@teen selekcije 13 europskih filmova za djecu i mlade, kao takva, dodijeljuje se onom redatelju koji je uspio zadržati vječito dijete u sebi i snimiti film koji na pametan i duhovit način progovara o onim temama koje su mladima važne. Ne zaboravljajući da “na mladima svijet ostaje”, nadomak svoje punoljetnosti, Motovun film festival s ponosom je predstavio prvi Buzz@teen kao kreativni i pametni rasadnik nove generacije mladih filmofila koja će znati uživati ne samo u ljepoti europskih filmova nego i posebnoj atmosferi nezaboravnih filmskih festivala – i to na brdu do Motovuna, u susjednom Buzetu!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »