Amadeus’ Miloša Formana iduća je Skrivena projekcija

54d5ec8ff7a199902754c3cfc893a9c0
Film jednog od najvećeg redatelja svih vremena

Imati talentveliki je dar, no katkad i pravo prokletstvo. Jer mnogi mogu oprostiti sve, ali tuđi talent i uspjeh nikako. Genij, zavist i zločin potaknut osvetom teme su filmaAmadeus,posljednjeg u nizu ovoljetnihSkrivenih projekcijaMotovun Film Festivala u Zagrebu. U ponedjeljak, 9. srpnja bit će tako obilježen odlazak nedavno preminulogMiloša Formana, jednog od najvećih redatelja današnjice.

Veliki hit iz 1984. godine i jedan od najuspješnijih Formanovih filmova prati priču dvojice skladateljskih rivala na bečkom carskom dvoru – genijalnogWolfganga Amadeusa Mozartate osrednjeg i jalnogAntonija Salierija. Utjelovili su ihTom HulceiF. Murray Abraham, a rivalstvo i ljubomora dvojice skladatelja osjećali su se i među glumcima na snimanju. Hulce je prije snimanja vježbao sviranje klavira i do pet sati dnevno, nakon što je dobio ulogu u konkurenciji Kenetha Branagha, Mela Gibsona i Micka Jaggera, dok je Marka Hamilla odbio Forman, jer nekadašnjeg Lukea Skywalkera nije mogao zamisliti kao Mozarta.

Film je snimljen u Formanovoj rodnoj Čehoslovačkoj pod budnim okom tajnih službi tadašnjeg režima, a redatelj je tretiran kao izdajnik, jer je uzeo američko državljanstvo. Talent je Miloša Formana, kao pripadnika češkog novog vala, doveo do Hollywooda, gdje kasnije osvaja i dva Oscara. Prvi upravo za Amadeusa, a drugi zaLet iznad kukavičjeg gnijezda, koji je prošle godine prikazan na Skrivenoj projekciji u bolnici u Vrapču. Koja je iduća tajna lokacija, možete saznati prijavite li se na newsletter na straniciskrivene.motovunfilmfestival.com, a bit će objavljena dan prije projekcije. I ovu besplatnu projekciju donosimo u suradnji s Addiko bankom.

U prodaji jejoš samo u utoraknajjeftiniji paket ulaznica za Motovun Film Festival. AkcijaSve po 15 kunatrajedo 10. srpnjauključuje 10 ulaznica za 10 različitih projekcija po izboru posjetitelja. Paket je moguće kupiti online putem sustavaKupiulaznicu.hrili na Skrivenoj projekciji.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »