Arsen Dedić dobitnik je Nagrade 50 godina

5ecce0ea68b5e7044cecd6b9f802e907
Nagradu Pedeset godina MFF odaje priznanje umjetnicima koji su pola stoljeća posvetili filmu.

Arsen Dedić jedan je od najplodnijih autora filmske glazbe hrvatskog filma: potpisujući 34 dugometražna igrana filma, Arsen je skladao i za tv-filmove i serije, dokumentarne i animirane filmove, i zbrojimo li ih sve zajedno, dolazimo do podatka da njegovu glazbu nosi više od stotinu naslova. Od njegovog filmskog debija u ‘Živoj istini’ Tomislava Radića, preko nezaboravnih tema za ‘Vlak u snijegu’, ‘Donatora’, ‘Glembajeve’, ‘Vlakom prema jugu’… Nagradom PEDESET GODINA Motovun Film Festival odaje priznanje umjetnicima koji su pola stoljeća (dakle, cijeli radni vijek) posvetili filmu – što Arsen Dedić svakako jest. Jer, osim filmske glazbe, Arsen je pisao poeziju o filmovima i kino dvoranama, pjesme inspirirane filmovima… pa je tako njegova legendarna Moderato Cantabile nadahnuta istoimenim filmom Petera Brooka – i od tog je događaja prošlo točno pedeset godina. Premda je filmsku glazbu skladao početkom sedamdesetih, deset godina prije Arsen se pojavljivao u manjim filmskim ulogama… I kada se sve zajedno zbroji, punih pedeset godina neprekidno je vezan uz film.

Dodjela Nagrade “50 godina” Arsenu Dediću na 17. Motovun Film Festivalu bit će uveličana prikazivanjem filma ‘Moj zanat’ Mladena Matičevića.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »