Beautiful Girl osvojio nagradu na Buzz@teenu!

b15ab675b00c1b4c75580cec25f353bd
2. izdanje Buzz@teena i 8 europskih filmskih poslastica za mlade u konkurenciji za najbolji film za mlade

Ovogodišnje drugo izdanje Buzz@teena donijelo je u Buzet čak 8 europskih filmskih poslastica za mlade, a naš mladi žiri je imao pune ruke posla pri izboru koji od tih 8 je, po njihovom mišljenju, najbolji.

Mladi žiri u sastavu Lukas, Ivana, Dinko i Antea nakon pogledanih 8 filmova u ovogodišnjoj konkurenciji Buzz@teena, odabrali su svog favorita i nagradu za najbolji film za mlade odlučili dodjeliti filmu „Beautiful Girl“ austrijskog redatelja Dominika Hartla.

Beautiful Girl nas vodi u priču petnaestogodišnje Charlotte koja misli da je odnos između njezinih roditelja savršen i ostaje vrlo iznenađena kad dozna da će se oni razvesti. Taj razvod postaje njena prva životna lekcija o tome kako ljubav može biti bolna i kako ti može promjeniti život. Charlotte se mora odseliti i krenuti u novu školu gdje upoznaje dva dječaka, Sulzera i Carla, koji su najbolji prijatelji. Sulzer je površan zavodnik kojeg obožavaju cure, a Carlo je njegova suprotnost. Njih troje postaju nerazdvojni prijatelji. No, ostaje pitanje nije li upravo ljubav ono što se krije iza prijateljstva njih troje.

„Od svih pogledanih filmova Beatiful Girl smo izdvojili jer prikazuje realnu životnu situaciju. To je dobra i zanimljiva priča koju bismo mogli gledati još satima. Film vjerno dočarava moderno društvo mladih, i prikazuje važnost prijatelja i obitelji te pokazuje da su prijateljstva između mladića i djevojaka ipak moguća. Film nas uči da nije sve savršeno kako se čini ali su tu ljudi koje volimo koji ga čine lijepim i zato mu dodjeljujemo nagradu za najboli film za mlade na 2. Buzz@teenu"stoji u obrazloženju našeg mladog žirija.

Motovun film festival s ponosom nastavlja njegovati i proširivati Buzz@teen kao kreativni i pametni rasadnik nove generacije mladih filmofila koja će znati uživati ne samo u ljepoti europskih filmova nego i posebnoj atmosferi nezaboravnih filmskih festivala – i to na brdu do Motovuna, u susjednom Buzetu!

Ostavi komentar

Slične vijesti

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

I ove godine „Motovunski kratki“ otvaraju vrata prema Europskoj filmskoj nagradi Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji

Više »

Sjajna večer uz Fellinija u Laubi

Prva ovogodišnja projekcija Motovun Film Festivala, prvi ovogodišnji program u Laubi i prvo pojavljivanje novog talijanskog ambasadora pred hrvatskom filmskom publikom obilježili su subotu 18.

Više »

Oslobođen Oleg Sentsov!

Rusija i Ukrajina danas su obavile dugoočekivanu razmjenu zatvorenika među kojima je i ukrajinski redatelj i aktivist Oleg Sentsov, za čije se oslobođenje Motovun Film

Više »

NAJBOLJI FILMOVI MOTOVUNA U LAUBI

Od 29. kolovoza do 8. rujna program obilježen velikim brojem uvrnutih komedija donosi i osvajače motovunskih nagrada te čak dvije premijere domaćih filmova Nakon zaista

Više »
X