Beautiful Girl osvojio nagradu na Buzz@teenu!

b15ab675b00c1b4c75580cec25f353bd
2. izdanje Buzz@teena i 8 europskih filmskih poslastica za mlade u konkurenciji za najbolji film za mlade

Ovogodišnje drugo izdanje Buzz@teena donijelo je u Buzet čak 8 europskih filmskih poslastica za mlade, a naš mladi žiri je imao pune ruke posla pri izboru koji od tih 8 je, po njihovom mišljenju, najbolji.

Mladi žiri u sastavu Lukas, Ivana, Dinko i Antea nakon pogledanih 8 filmova u ovogodišnjoj konkurenciji Buzz@teena, odabrali su svog favorita i nagradu za najbolji film za mlade odlučili dodjeliti filmu „Beautiful Girl“ austrijskog redatelja Dominika Hartla.

Beautiful Girl nas vodi u priču petnaestogodišnje Charlotte koja misli da je odnos između njezinih roditelja savršen i ostaje vrlo iznenađena kad dozna da će se oni razvesti. Taj razvod postaje njena prva životna lekcija o tome kako ljubav može biti bolna i kako ti može promjeniti život. Charlotte se mora odseliti i krenuti u novu školu gdje upoznaje dva dječaka, Sulzera i Carla, koji su najbolji prijatelji. Sulzer je površan zavodnik kojeg obožavaju cure, a Carlo je njegova suprotnost. Njih troje postaju nerazdvojni prijatelji. No, ostaje pitanje nije li upravo ljubav ono što se krije iza prijateljstva njih troje.

„Od svih pogledanih filmova Beatiful Girl smo izdvojili jer prikazuje realnu životnu situaciju. To je dobra i zanimljiva priča koju bismo mogli gledati još satima. Film vjerno dočarava moderno društvo mladih, i prikazuje važnost prijatelja i obitelji te pokazuje da su prijateljstva između mladića i djevojaka ipak moguća. Film nas uči da nije sve savršeno kako se čini ali su tu ljudi koje volimo koji ga čine lijepim i zato mu dodjeljujemo nagradu za najboli film za mlade na 2. Buzz@teenu"stoji u obrazloženju našeg mladog žirija.

Motovun film festival s ponosom nastavlja njegovati i proširivati Buzz@teen kao kreativni i pametni rasadnik nove generacije mladih filmofila koja će znati uživati ne samo u ljepoti europskih filmova nego i posebnoj atmosferi nezaboravnih filmskih festivala – i to na brdu do Motovuna, u susjednom Buzetu!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »