Besplatni film na Trgu na nulti dan

333c22999659b71bea23205182484a76
U petak prikazujemo film Red Tails, koji je sniman u Motovunu i rađen je u produkciji Georgea Lucasa

Veći dio ekipe Motovun Film Festivala već je na brdu, a oni koji su odlučili doći na festival dan ranije, odnosno na nulti dan sigurno neće pogriješiti.

Iako nulti dan nije službeni početak festivala, to ne znači da se ništa neće događati. Navečer na Trgu imamo besplatnu projekciju filma Red Tails. Film je sniman u produkciji Georgea Lucasa, “Lucasfilms”, a najveći dio filma sniman je u upravo u Motovunu i u njemu se pojavljuju brojni stanovnici Motovuna.

Riječ je o ratnom spektaklu u kojem pratimo priču o pilotima Tuskegee, prvoj crnačkoj američkoj zračnoj borbenoj jedinici, koja se osim ratnih problema mora boriti i s rasizmom. Motovun u filmu predstavlja južnotalijanski gradić u koji stižu Tuskegee piloti, a iako u Motovunu nije trebalo previše toga mijenjati, oni koji budu pogledali film primjetit će kako su motovunske ulice dobile i trgovi u filmu dobili nova, talijanska imena.

Nakon filma sve posjetitelje festivala čeka fešta do kasno u noć, a u subotu ujutro u deset sati u Kinu Bauer prikazujemo prvi film na festivalu, “Kašnjenje” koji se nalazi u glavnoj konkurenciji.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »