“Bijeli, bijeli dan” pobjednik 22. Motovun Film Festivala

Samir Ceric Kovacevic-7690
Glavna nagrada, Propeler Motovuna, pripala je skandinavskom filmu Bijeli, bijeli dan redatelja Hlynura Pálmasona. • Nagradu žirija kritičara FIPRESCI osvojio film Bog postoji, njeno ime je Petrunija

Glavna nagrada, Propeler Motovuna, pripala je skandinavskom filmu Bijeli, bijeli dan redatelja Hlynura Pálmasona. Nagradu će večeras preuzeti gost festivala, glavni protagonist Ingvar Eggert Sigurðsson.

Žiri je obrazložio svoju odluku riječima:
“Glavnu nagradu festivala žiri dodjeljuje filmu koji koristeći elemente žanra propituje emocionalni i psihološki teret žalovanja, na stilski idiosinkratičan način. Ovaj gorko slatki portret čangrizavog melankoličnog policajca ostavio je na nas dubok utisak i odluka je bila jednoglasna.”

Nagradu žirija kritičara FIPRESCI osvojio je film Bog postoji, njeno ime je Petrunija, uz objašnjenje:

“Glavna glumica nas je osvojila svojom izvrsnom glumačkom izražajnošću i brzo uvjerila da je glavni lik pametna žena koja ima složenu osobnost i koja otkriva svoju moć tijekom filma. Ona je simbol potrebe za slobodom u mnogim područjima i ukazuje na potrebne promjene. Film je crna komedija, izvrsno režiran, montiran, dinamičan i brzo uvlači gledatelja u svoj svijet.”

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »