Bilo je ludo na ‘Letu iznad kukavičjeg gnijezda’!

19d678e31dc35368259957d44ed90665
Posljednja skrivena projekcija bila je jedna od najljepših dosad.

Fantastično glumačko ostvarenje Jacka Nicholsona u legendarnoj ulozi Randlea McMurphyja, osuđenika za silovanje koji je premješten u mentalnu bolnicu na odsluženje kazne, obilježilo je filmski evergreen "Let iznad kukavičjeg gnijezda" redatelja Miloša Formana.

"Klub boraca", "Društvo mrtvih pjesnika", "Ta divna stvorenja"i "Noć na zemlji" filmovi su koje ste ove godine tražili u Laubi, Preporodnoj dvorani, Zoološkom vrtu i Gredelju, a posljednje filmsko platno s peterostrukim Formanovim oskarovcem iz 1976., sakrilo se na prikladno mjesto, u dvorištu Klinike za psihijatriju Vrapče.

Bolnica je djelo poznatog arhitekta Kune Waidmanna, a sa svojih 138 godina je najstarija psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj. Posjetitelji su prije projekcije imali priliku razgledati Muzej bolnice Vrapče, jedini muzej medicine u Hrvatskoj u kojemu je prikazan razvoj povijesti bolnice. Tu je također bila i izložba likovnih radova bolesnika u Župićevom muzeju te aktualna izložba fotografija Siniše Almašija pod nazivom "Život obojan svjetlom" u Galeriji Slave Raškaj.

Posljednju skrivenu projekciju kao i četiri prethodne, omogućila nam je Addiko banka i na tome joj velika hvala!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »