Bilo je ludo na ‘Letu iznad kukavičjeg gnijezda’!

19d678e31dc35368259957d44ed90665
Posljednja skrivena projekcija bila je jedna od najljepših dosad.

Fantastično glumačko ostvarenje Jacka Nicholsona u legendarnoj ulozi Randlea McMurphyja, osuđenika za silovanje koji je premješten u mentalnu bolnicu na odsluženje kazne, obilježilo je filmski evergreen "Let iznad kukavičjeg gnijezda" redatelja Miloša Formana.

"Klub boraca", "Društvo mrtvih pjesnika", "Ta divna stvorenja"i "Noć na zemlji" filmovi su koje ste ove godine tražili u Laubi, Preporodnoj dvorani, Zoološkom vrtu i Gredelju, a posljednje filmsko platno s peterostrukim Formanovim oskarovcem iz 1976., sakrilo se na prikladno mjesto, u dvorištu Klinike za psihijatriju Vrapče.

Bolnica je djelo poznatog arhitekta Kune Waidmanna, a sa svojih 138 godina je najstarija psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj. Posjetitelji su prije projekcije imali priliku razgledati Muzej bolnice Vrapče, jedini muzej medicine u Hrvatskoj u kojemu je prikazan razvoj povijesti bolnice. Tu je također bila i izložba likovnih radova bolesnika u Župićevom muzeju te aktualna izložba fotografija Siniše Almašija pod nazivom "Život obojan svjetlom" u Galeriji Slave Raškaj.

Posljednju skrivenu projekciju kao i četiri prethodne, omogućila nam je Addiko banka i na tome joj velika hvala!

Ostavi komentar

Slične vijesti

Petak pun raznovrsnih doživljaja

Kratki, dugi, kontroverzni, animirani, amaterski, romantični – danas imamo sve! Filmski program nastavljamo u 12 sati u kinu Bauer s najkontroverznijim filmom na ovogodišnjem festivalu.

Više »

Vodič za hedoniste u Istri 2

Motovun i Istra raj su za hedoniste – Drugi dio hedonističke ponude Istre Vina, istarska kapljica, suhomesnati proizvodi, slatki i slani specijaliteti naše Istre oduševit

Više »
X