Briljantno lagati najveća je teškoća glumačkog umijeća’

8b58cd4f98fde86f8530bd066e18f757
Mustafa Nadarević u razgovoru s Juricom Pavičićem

U dobrom raspoloženju Mustafa Nadarević je na razgovoru Netočno u podne ispričao je Jurici Pavičiću anegdote koje je doživio za vrijeme svoje duge karijere. Prisjetio se svojih pomalo neugodnih trenutaka sa snimanja, izazvanog tremom, ali i nepoznavanjem splitskog dijalekta. Tako je na snimanju 'Prosjaka i sinova'Antuna Vrdoljaka više puta ponavljao rečenicu „Marš u kužinu i kuhaj kupus i kaštradinu“ jer je jedino znao što znače riječi „marš“ i „kupus“.

Nije bio skroman na riječima, ali je skroman kada su u pitanju njegove glumačke sposobnosti. Više je puta rekao kako je njegova gluma grozna te ne razumije zašto ga redatelji toliko vole. Smatra kako je za uspješnu glumačku karijeru potrebna sreća i splet okolnosti. Da bi zaradio, prihvaćao je sve uloge, odbijao je samo one koje ne bi stigao odraditi zbog drugih projekata. Mirovinu nema u planu, gluma je za njega posao koji radiš do kraja života. Biti prirodan i moći briljantno lagati po njemu su najveće teškoće glumačkog umijeća.

Unatoč velikom broju odigranih uloga u filmovima i predstavama, ljudi ga najviše prepoznaju po ulozi Izeta iz TV serijala Lud, zbunjen, normalan i fascinira ga kako neki tako negativan lik izaziva ogromne simpatije kod većine gledatelja. Njegova zanimljiva iskustva publika je nagradila pozamašnim pljeskom, što je pokazalo kako pozitivne vibracije motovunskog brda ne zaobilaze ni posjetitelje niti velike glumačke zvijezde.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »