Buzz@teen i ove godine osvojio srca djece i mladih

DSC5383

Uz filmove za mlađi uzrast, Buzećani su tradicionalno mogli pogledati i premijere s nadolazećeg Motovun Film Festivala

Završena su četiri dana bogatog programa i zanimljivih filmova Buzetskih premijera i festivala za djecu i mlade Buzz@teen. Mali i nešto stariji Buzećani nisu ni ovog puta iznevjerili te su projekcije pratili u solidnom broju. Bilo je animiranih filmova za one najmlađe, gledali su se filmovi za djecu i mlade, a stariji su mogli prvi pogledati i nekoliko naslova koji će biti prikazani na Motovun Film Festivalu od 27. do 31. srpnja. S pozornošću i dobrim reakcijama pratili su se filmovi Živ čovek, Otac, Evo nas i Grabežljivci.

Dječji žiri, u kojem su bile Lorna Klarić, Veronika Sulimanec, Melani Sirotić i Emily Radović, odabrao pobjednika Buzz@teena – film Klub ružne djece nizozemskog redatelja Jonathana Elbersa iz Nizozemske. U filmu novi predsjednik nastoji razdvojiti navodno ružnu od lijepe djece. Učenik Paul, koji ima klempave uši, shvaća da ih predsjednik želi sakriti od očiju javnosti te uz pomoć Sare, pripadnice „lijepe djece“, osniva pokret otpora i započinje revoluciju.

Djevojke iz žirija obrazložile su svoj odabir: „Ove smo godine pogledale mnoštvo odličnih filmova i kroz sve se provlačila tematika prijateljstva i razumijevanja. Donijeti odluku o pobjedniku ovogodišnjeg festivala nije bilo jednostavno, ali na kraju smo se odlučile za priču o istinskoj ljepoti, ne onoj koja dolazi izvana već onoj koju nalazimo unutar sebe samih. Nama se film Klub ružne djece užasno svidio pa se nadamo da će i na sve ostaviti dobar dojam.“

Mali posjetitelji Buzz@teen-a mogli su sudjelovati u zanimljivoj radionici o očuvanju okoliša i važnosti ekološkog ponašanja, a u sklopu projekta Kino Istra te u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, redatelj i snimatelj Boris Poljak održao je radionicu dokumentarnog filma. Dobar odaziv publike i mladih na projekcije i popratna događanja još nas jednom podsjeća da nas film spaja!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »