Često postavljana pitanja

Cilj MFF je okupljanje ljubitelja filma, kako bi zajedno uživali u umjetnosti koju volimo. Da bi okupljanje u pandemijskim vremenima bilo moguće, boravak na festivalu reguliran je pravilima koja povećavaju sigurnost za sve.

DOLAZAK

VLASTITIM AUTOMOBILOM: parkiranje je omogućeno u podnožju, uz 7 kn/h, u periodu 8-22 h. Organizacija i naplata parkiranja u nadležnosti je poduzeća Motovun Park d.o.o. Za posjetitelje smještene u Motovunu vrijede posebna pravila o kojima će ih izvijestiti najmodavci.

LOKALNIM PRIJEVOZOM

Nažalost, do Motovuna ne postoje lokalne autobusne linije. Bez obzira na višegodišnja nastojanja organizatora da potakne lokalne prijevoznika na prilagođavanje voznog reda u vrijeme festivala, ne postoji niti jedna javna linija kojom bi se moglo stići do festivalske lokacije.

Najbliže autobusne stanice su Buzet (20 km) i Pazin (20 km).

TAKSIJEM IZ PAZINA

Narčizo Smoković: 091 2204 955

Goran Bažon: 091 1634 510

Od podnožja do staroga grada vozi autobus. Cijena je 10 kn u jednom smjeru, a 15 kn povratna karta. Organizacija i naplata autobusa su u nadležnosti poduzeća Motovun Park d.o.o.

Do staroga grada moguće je doći i pješice, uz uspon od 15 minuta hoda.

Nažalost, ne. Uz propisane epidemiološke mjere kad je riječ o putovanjima, nismo u mogućnosti organizirati festivalski autobus.

HOTELI: U Motovunu postoji nekoliko hotela, no u vrijeme festivala potrebno ih je rezervirati znatno unaprijed.

https://www.hotel-kastel-motovun.hr/

www.roxanich.hr

www.villaborgo.com

Obližnji hotel (10 km od grada) u kojem u pravilu ima raspoloživih soba:

www.istarske-toplice.hr

PRIVATNI SMJEŠTAJ

Motovun i okolica nude obilje mogućnosti za svačiji džep – od privatnih soba do vila. Najbolje je potražiti ih putem uobičajenih internetskih servisa za iznajmljivanje smještaja. No, i tu će uspješniji biti oni koji se osiguraju ranije.

KAMP

Kamp je najjeftiniji smještaj koji ne traži rezervaciju unaprijed. Kamp je funkcionalan isključivo u vrijeme festivala i nudi tzv. robinzonski smještaj, koji osigurava elementarnu infrastrukturu za osobnu higijenu. VAŽNA NAPOMENA: registracija u kampu 2021. godine moguća je isključivo uz predočenje COVID potvrde. Sve informacije o kampiranju:

Kampiranje

Filmske projekcije

Sve o projekcijama i filmovima moguće je pronaći na www.motovunfilmfestival.com, u rubrikama PROGRAM I RASPORED

ulaznice

Generalni savjet je jednostavan: što prije osigurate ulaznice, bit će jeftinije. Također, kako su 2021. zbog COVID pravila kapaciteti gledališta smanjeni, kupovina unaprijed smanjuje rizik da ostanete bez ulaznica za željene projekcije. 

PRETPRODAJA – PAKETI, on-line prodaja mojekarte.hr

Najprije u se u prodaju puštaju paketi ulaznica, koji obuhvaćaju deset kupona za deset različitih projekcija po cijeni od 200 kn. To je najjeftinija opcija i prikladna je za one koji žele gledati dva i više filma dnevno. Kupci paketa kupone će zamijeniti za ulaznice na festivalskoj blagajni u Motovunu: tada odabiru projekcije i filmove koje će gledati. Preporuka je što prije zaamijeniti kupone ulaznicama kako se projekcije ne bi rasprodale.

PRETPRODAJA – POJEDINAČNE ULAZNICE, on-line prodaja mojekarte.hr

Od 13. 7. u pretprodaji su pojedinačne ulaznice. Cijena ulaznica za dnevne projekcije je 25 kn, a za večernje 35 kn. Pretprodaja traje do 26. 7. ili do rasprodaje ulaznica.

VAŽNO: za dnevne projekcije u kinu Bauer ulaz će biti moguć isključivo uz predočenje COVID potvrde.

ON-LINE PRODAJA TIJEKOM FESTIVALA

Od 27. 7. prodaju se isključivo pojedinačne ulaznice, po cijeni od 25 kn (dnevne projekcije) i 40 kn (večernje projekcije).

VAŽNO: za dnevne projekcije u kinu Bauer ulaz će biti moguć isključivo uz predočenje COVID potvrde. 

FESTIVALSKA BLAGAJNA

Na festivalskoj blagajni možete “uživo” kupiti ulaznice, po cijeni od 25 kn (dnevne projekcije) i 40 kn (večernje projekcije). Blagajna prima samo gotovinu, kupovina karticama moguća je on-line. Vlasnici kompleta ulaznica na blagajni će odabrati koje projekcije žele gledati i zamijeniti kupone za ulaznice.

Na festivalskoj blagajni prodaju se ulaznice za projekcije tog dana. Ako želite kupiti ulaznice za sljedeće dane, kupite ih on-line.

Radno vrijeme blagajne je 11-23:30.

Da. Organizator ne pušta u pretprodaju sve raspoložive ulaznice tako da će za svaku projekciju dio ulaznica biti ponuđen i na blagajni. No, ako su rasprodane u on-line prodaji, to znači da ih nije ostalo puno.

Ne. Paket uključuje deset ulaznica za deset RAZLIČITIH projekcija. Jedna projekcija – jedna ulaznica.

Nažalost, organizator ne nudi povrat novca za neiskorištene ulaznice. Po svakoj projekciji predvidjeli smo dovoljno mjesta za komplete ulaznica, ali ih ne možemo čuvati do zadnjeg trena. Zato preporučujemo što ranije doći na blagajnu.

Ne. On-line prodaja omogućuje kupnju ulaznica kada želite i otkud želite.

Ne. Jeftinije ulaznice možete dobiti on-line kupnjom u pretprodaji.

Projekcije na otvorenom uvijek nose rizik promjene rasporeda prouzročen lošim vremenom. Zato organizator upozorava na mogućnost promjena programa. Ako se to dogodi, tj. ako dođe do (manjih) rošada u rasporedu, ulaznica koju ste kupili u pretprodaji vrijedi za TERMIN koji ste kupili, bez obzira na to što se film promijenio. Znači, ulaznica kupljena za kino Bauer u 18 h uvijek će vrijediti za taj termin, bez obzira na to što se film promijenio. Ako želite zamijeniti ulaznicu i gledati film koji je prvotno bio najavljen, javite se na blagajnu.

U slučaju lošeg vremena, organizator će oglasiti promjene u programu s novim terminima za otkazanu projekcij, ukoliko je ta opcija moguća (projekcije na otvorenom uvijek nose mnoge organizacijski rizike, pa molimo za razumijevanje).

Ulaznice će vrijediti za novu projekciju, a neiskorištene ulaznice moguće je zamijeniti na blagajni za druge festivalske projekcije. Organizator ne nudi opciju povrata novca.

Nažalost, u takvim slučajevima ne vraćamo novac – to je rizik kupnje ulaznica u pretprodaji. Ako ulaznice nisu iskorištene zbog propusta organizatora, obratite nam se na ulaznice@motovunfilmfestival.com

Izravan kontakt s prodajom ulaznica možete uspostaviti putem e-maila: ulaznice@motovunfilmfestival.com. Informacije možete potražiti i porukom putem festivalske Facebook stranice.

koncerti

Na koncerte se ulazi bez ulaznica, samo uz predočenje COVID potvrde

covid

Nije bitno jeste li cijepljeni, nego ostvarujete li pravo na digitalnu covid potvrdu. Više o tome možete saznati na www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/

Ako nemate digitalnu COVID potvrdu, bit će vam omogućen pristup nekim programima, ali postoje i oni kojima se može prisustvovati isključivo uz predočenje potvrde. Više o tome:

https://motovunfilmfestival.com/projekcije-u-zatvorenom-i-koncerti-samo-uz-covid-potvrde/

Nećete moći prisustvovati dnevnim projekcijama u dvoranama. Nećete moći na koncerte. Ne možete se registrirati u kampu.

Sve informacije: www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/

Ako želite izvaditi potvrdu, testiranje brzim antigenskim testovima (vrijede 48 sati) bit će omogućeno na festivalskoj lokaciji u Motovunu. Pojedinosti i uvjete objavit ćemo uskoro.

COVID Imam potvrdu o cijepljenju, potvrdu o testiranju, ali nemam digitalnu COVID potvrdu. Je li to dovoljno?

Ne. Ulaz u kino, kamp ili na koncert moguće je tek kada skeniramo vaš QR kod, čime se potvrđuje da ste uvedeni u sustav COVID potvrda. Druge potvrde ne možemo prihvatiti (sve dok se temeljem tih potvrda ne upišete u sustav). Znači, tek kada posjedujete bar-code koji se može skenirati na ulazu ili prilikom prijave, imate dokument koji vam je potreban.

Da. Stomatološka ordinacija dr. Mario Miškulin ovlaštena je za izradu brzih antigenskih testova i bit će otvorena za posjetitelje festivala svaki dan od 12 do 18 h (u slučaju potrebe za testiranjem izvan radnog vremena, upitati na broj 00385 95 90 135 44). Adresa ordinacije je Kanal 4, u podnožju Motovuna.

Cijena je 150 kn, procedura traje oko 15 minuta i temeljem negativnog testa pacijent ostvaruje pravo na digitalnu COVID potvrdu koja vrijedi 48 sati i izdaje se na licu mjesta. Važna napomena: za pristup testiranju potrebno je imati osobni dokument (osobna karta ili putovnica), a državljani RH moraju znati OIB.

Ne. Ulaz u kino, kamp ili na koncert moguć je tek kada skeniramo vaš QR kod, čime se potvrđuje da ste uvedeni u sustav COVID potvrda. Druge potvrde ne možemo prihvatiti (sve dok se temeljem tih potvrda ne upišete u sustav). Znači, tek kada posjedujete barcode koji se može skenirati na ulazu ili prilikom prijave, imate dokument koji vam je potreban.

Da. Za ugostiteljstva u Motovunu – kao i za ugostiteljstva u cijeloj zemlji – vrijedi ograničenje radnog vremena do ponoći. Međutim, noćni program festivala, uobičajeni koncerti i DJ-i koji slijede nakon zadnje projekcije, održavat će se u COVID-free zonama, u koje se ulazi uz predočenje COVID potvrda. U njima neće biti pravila distance niti ograničenja radnog vremena.

Doista, kamp je prostran i nudi dovoljno prostora (i mogućnost distance) za sve. Ali kako je riječ o robinzonskom smještaju koji nudi samo najnužnije higijenske uvjete, organizator ne može osigurati dovoljnu mjeru zaštite. Zato COVID potvrde čine boravak u kampu sigurnijim. Uz to, kako su potvrde nužne za dnevne projekcije, a kamp je namijenjen ponajprije ljudima koji su podigli šatore zbog festivala, vjerujemo da potvrde neće biti problem, tj. da ih većina kampera ionako ima.

Da, ako se ne promijene okolnosti. Nažalost, promjene su uvijek moguće, to je cijena održavanja manifestacija u uvjetima epidemije. Molimo stoga da pratite naše obavijesti.

Ni mi nismo sretni zbog ovih pravila: provođenje će nam uzeti puno energije, a bome i novca. Ali nakon višemjesečnog razmišljanja i konzultiranja, došli smo do ovih rješenja. No, rado ćemo saslušati vaše komentare i sugestije putem e-maila office@motovunfilmfestival.com ili poruka u messenger.

X