Četiri sata nas dijeli od otvorenja 19. Motovun Film Festivala!

6e6ff40a17ca977773f0b90df89858e4
Sve što možete očekivati od filmskog i popratnog programa 19. MFF-a

Za manje od pet sati počinje službeno otvorenje 19. Motovun Film Festivala. Kao i uvijek, program otvorenja je do samog kraja dobro čuvana tajna kojoj je jedini cilj da iznenadi, razveseli i odobrovolji ljude koji svoje svakodnevne brige ostavljaju 277 metara ispod zidina srednjovjekovnog gradića. Ono što nije tajna je ovogodišnji program kojeg osim velikih naslova poput dokumentarnog filma Gori more nagrađenog Zlatnim medvjedom ili Anomalise, animirane uspješnice Charliea Kaufmana, čine i ne toliko razvikani hitovi manjih produkcija. “Ono čime se najviše ponosimo su male, često marginalizirane kinomatografije kojima dajemo velik programski prostor nadajući se da će im Motovun biti prva točka na njihovom velikom putu” – rekla je Milena Zajović, selektorica glavnog programa, ističući mađarsku komediju Ubojice na kotačima koju će publika MFF-a sutra gledati pod zvjezdanim nebom na glavnom motovunskom trgu.

Čak tri prateća programa posvećena su filmovima zemlje partner Italije. U suradnji s Talijanskim institutom za kulturu, Motovun Film Festival predstavlja pet velikana talijanske režije u programu I grandi maestri. Teme, ljudi i pejsaži iz samog dna čizme obrađuje Il Mezzogiorno, a cilj da vas nasmiju imaju komedije programa Commedia all' italiana.

“Kamo ide Europa, zašto skreće udesno, kada se dogodio taj prijelomni trenutak zbog kojega će djeca u školi učiti o događajima iz 2016. godine? To su pitanja na koja pokušavamo pronaći odgovor u popratnom programu Gdje ste bili 2016.?“ – objasnio je direktor festivala Igor Mirković i najavio dolazak Christophera Bobina, jednog od autora kontroverznog filma Desno, dva tri – Kuda ide Europa? koji će sutra održati Q&A u Motovunu.

U petak će posjetitelji Motovun Film Festivala po prvi puta imati priliku vidjeti još nedovršeni film Gazda: tranzicija, privatizacija, korporacije u režiji Darija Juričana. „Ovo uopće nije film o Ivici Todoriću“, a već je digao prašinu i potaknuo interes javnosti.

Festivalske dane i noći ispunjavati će različiti sadržaji od čitanja lektirnih naslova koje se neke konzervativne udruge proglasile neprimjerenima djeci, preko različitih predavanja i debatnog kluba do noćnog igranja video igrica na velikom kino platnu i energičnih koncerata.

Ako se već niste popeli na brdo filmova, još stignete!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »