Ciklus filmova Arsena Dedića na KLASIK TV

d5f6b3e069ac676e11df42a2c4aec557
Klasik TV i Motovun Film Festival predstavljaju ciklus filmova Arsena Dedića ususret 17. izdanju festivala

Povodom već tradicionalne nagrade „50 godina“ Motovun film festivala koja će ove godine biti uručena hrvatskom kantautoru i skladatelju filmske glazbe, Arsenu Dediću, Klasik TV pripremio je ciklus filmova Arsena Dedića kojim će ujedno najaviti ovogodišnje izdanje festivala.

Četiri filma koja se emitiraju u danima uoči festivala, od 22. do 25. 7., u ponoćnom terminu, pružaju uvid u ono najbolje što je Arsen Dedić napravio u hrvatskom filmu. Ciklus započinje filmom „Godišnja doba“ Petra Krelje, nastavlja „Živom istinom“ Tomislava Radića s Arsenovom muzom Božidarkom Frajt u glavnoj ulozi, zatim još jedan film Petra Krelje, drama „Vlakom prema jugu“ te završava naslovom koji sadrži najpoznatiju filmsku partituru Arsena Dedića, „Glembajevi“ Antuna Vrdoljaka.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »