Ciklus filmova Nenada Puhovskog na Klasik TV-u

c79e09107acef696229d3e72ef52bc32
Pet filmova Nenada Puhovskog prije motovunske projekcije "Generacije 68"!

Pedeset godina raditi filmove, producirati filmove, podučavati o filmovima znači – živjeti film. Umjetnik za kojeg se svakako može reći da je cijeli radni vijek posvetio sedmoj umjetnosti te kojemu Motovun Film Festival ove godine dodjeljuje “Nagradu 50 godina” je redatelj i producent Nenad Puhovski. Dokumentarce koje je ostavio iza sebe pomicali su granice dokumentiranja naše neuralgične stvarnosti, a na Klasik TV-u moći ćete ih gledati od 23. do 25. srpnja u sklopu ciklusa filmova ususret 19. Motovun Film Festivalu.

"Zajedno"
Izvor: HAVC

Premijerno prikazivanje “Volonterskih priča” (1987.)!

Klasik TV će 23. srpnja u ponoć, uoči ovogodišnje Univerzijade koja će se održati u Rijeci i Zagrebu, premijerno prikazati “Volonterske priče” (1987.). Dokumentarni film o Univerzijadi održanoj 1987. godine prikazuje kako je sve izgledalo iza kulisa tog velikog sportskog događaja te govori o iskustvima mnogobrojnih volontera koji su sudjelovali u organizaciji. Naslovi koji će vas u posljednjim danima prije festivala podsjetiti na važnost zadaće dokumentarnog filma da zaroni duboko ispod površine su “Paviljon 22” (2002.) koji slijedi nakon "Volonterske priče", te “Lora-svjedočanstva” (2004.) i “Pet filmova o Nives K.K.” (1980.) koje možete pogledati u nedjelju 24. srpnja. Priču o ljubavi, vezama, požrtvovnosti i što zapravo znači "biti par" pogledajte 25. srpnja u 24 sata u filmu “Zajedno” (2009.).

Najnoviji dokumentarac “Generacija 68”!

Zagrijavanje uz filmove Nenada Puhovskog na Klasik TV-u pripremit će vas za njegov najnoviji dokumentarac “Generacija 68”, premijerno prikazan na 12. ZagrebDoxu, a kojeg ćemo na motovunskom brdu gledati u četvrtak 28. srpnja. Svojevrsni hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet vraća nas u neka druga vremena, mlađim generacijama prilično neshvatljiva. Iste večeri našem dugogodišnjem gostu i prijatelju uručujemo “Nagradu 50 godina”.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »