Ciklus filmova Rajka Grlića na Klasik TV-u

f3d987a49dc1f67a134992dbb68b2e7e
Rajko Grlić ovogodišnji je dobitnik motovunske nagrade 50 godina.

Ovogodišnju nagradu 50 godina Motovun Film Festivala osvojio je cijenjeni redatelj Rajko Grlić, ujedno jedan od osnivača festivala. Tim povodom na Klasik TV-u prikazat će se ciklus od pet Grlićevih filmova, njegov debitantski "Kud puklo da puklo", "Bravo maestro" koji je prikazan u Cannesu, kultni "U raljama života" te zabranjivani film "Samo jednom se ljubi" i dokumentarac snimljen u suradnji s Igorom Mirkovićem "Novo, novo vrijeme".

Filmovi će se prikazivati od 25. do 29.7.2015. svaki dan u ponoć.

Subota, 25.7. U raljama života, komedija

Nedjelja, 26.7. Samo jednom se ljubi, drama

Ponedjeljak, 27.7. Bravo maestro, drama

Utorak, 28.7. Kud puklo da puklo, drama

Srijeda, 29.7. Novo, novo vrijeme, dokumentarni

Rajko Grlić rođen je u Zagrebu 1947. godine, režiju je diplomirao na FAMU u Pragu. Debitirao je filmom "Kud puklo da puklo", a samo godinu dana kasnije snima "Bravo maestro" koji je završio u Cannesu. Kao redatelj i koscenarist potpisuje i dugometražne filmove "Samo jednom se ljubi", koji je iz političkih razloga bio zabranjivan, no na kraju je je ipak prikazan u kinima i bio je izuzetno gledan, a bio je uvršten i u program Izvjestan pogled Canneskog festivala, zatim "U raljama života", "Za sreću je potrebno troje", "Čaruga", "Josephine", "Karaula", "Novo, novo vrijeme", "Neka ostane među nama".

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »