Cinehill stiže u Petrinju!

Planinarski-dom-Matija-Filjak_2

Označite kalendare jer posebno izdanje kultnog Motovun Film Festivala – Mini Motovun Film Festival dolazi u Petrinju od 7. do 9. srpnja, s raznolikim programom za sve uzraste. Posjetitelji će imati priliku pogledati neke od filmova već prikazanih na motovunskom brdu, a puštat će se projekcije 3 „best of“ filma kao i 3 filma za mlade. U programu za odrasle pronaći će se filmovi Klan, Jednom i Put pod noge, dok će vaši najmlađi moći uživati u projekcijama Kraljica plesa, Mala banda te Valdova priča.

Program u planinarskom domu Matija Filjak otvara 7. 7. u petak u 22:00 argentinski Klan gangsterska je kronika nastala prema istinitim događajima o obitelji Puccio koja iza fasade dobrostojeće buržujske obitelji skriva tajnu o otmicama bogataša koje skrivaju u vlastitoj kući. Najstariji sin Alejandro zvijezda je prestižnog ragbi kluba i član reprezentacije te svoju popularnost koristi kao kulisu za kriminalne obiteljske aktivnosti. Smješten u kontekst posljednjih godina argentinske vojne diktature i ranih dana povratka u demokraciju, Klan je ubrzo postao najgledaniji argentinski film svih vremena.

8. 7. u subotu u 22:00 će se prikazati glazbena drama Jednom irskog redatelja Johna Carneyja koja je svojevremeno svojim soundtrackom poharala radiostanice diljem svijeta, a zatim osvojila i Oscara za najbolju originalnu pjesmu. Film prati dvoje mladih glazbenika – uličnog svirača i imigranticu koji se upoznaju i zbližavaju tijekom jednog tjedna u Dublinu.

Program u planinarskom domu Matija Filjak 9. 7. u 22:00 zatvara projekcija filma Put pod noge, iranski odgovor na Little Miss Sunshine i cjelovečernji prvijenac Panaha Panahija, sina legendarnog iranskog redatelja Jafara Panahija. Ovaj tragikomični film ceste o kaotičnoj ali bliskoj četveročlanoj obitelji na neobičnom putovanju osvojio je srca publike i prikazan je na nizu prestižnih svjetskih festivala, uključujući Cannes, Karlove Vary, Rotterdam i dr.

U programu za mlade 7. 7. u 10:00 u Centru Natura SMŽ pogledajte norveški film Kraljica plesa (uzrast: 8+) Aurore Gossé, mali plesni dragulj o važnosti prihvaćanja samih sebe. 12-godišnja Mina možda ne zna plesati i nema puno samopouzdanja, ali to je ne sprečava da se prijavi na audiciju za školsku plesnu skupinu. Kroz suze, smijeh i vesele ritmove, Mina će razbiti vlastite barikade i oboriti vas s nogu.

8. 7. u 10:00 mlade (a i starije) filmoljupce čekanapeta francuska dramedija Mala banda o petero školaraca koji odlučuju radikalnim metodama sabotirati lokalnu tvornicu koja zagađuje njihovu rijeku i ubija okolnu prirodu. No kada se plan opako izjalovi, mlada će družina otkriti da i nije tako složna.

Program za mlade završava 9. 7. u nedjelju u 10:00 projekcijom urnebesne španjolske komedije Valdova priča (uzrast: 10+) Roberta Buesa. Priča prati redovnice iz sirotišta za dječake koje otkrivaju svoju buntovnu stranu kada biskup željan zarade odlučiti zatvoriti dom i pretvoriti ga u privatnu školu. Stroge časne sestre udružuju se s nestašnim štićenicima kako bi pomrsili biskupove planove.

Program ne bi bio potpun bez popratnog glazbenog programa koji ove godine potpisuju Darko Rundek, DJ Kozlowski i Cry Babies, a za one koji žele okušati svoje filmsko znanje održat će se i tradicionalni filmski kviz s Moranom Zibar! Festival se održava u Planinarskom domu Matija Filjak, a ulaz na projekcije je besplatan.

Sve informacije o događanju možete pratiti na Facebook stranici događanja, na ovom linku.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »