CINEHILL U LAUBI 2. DIO: U DRUŠTVU POBJEDNIKA

Cinehill-Motovun-u-Laubi_Tomislav-Liposek

Nakon četiri dana filmske fantazije došlo je vrijeme za dvodnevni predah. • Program Cinehill u Laubi nastavlja se u srijedu 30. 8.

Prvi dio motovunskog programa u Laubi zagrebačku publiku zabavio je nizom fantastičnih filmova. Uz prvi češki SF i pobjednika Sundancea, gledatelji su imali priliku vidjeti i dvije premijere kratkih filmova u konkurenciji za najbolji kratki hrvatski film, Bruna, zimus Marka Bičanića i Most Jakova Nole.

Nastavak programa u duhu je pobjednika te vas pozivamo na još dvije premijere iz kratke hrvatske konkurencije, čiji će dobitnik biti proglašen upravo u Laubi, a uz nagradu Corto Montonaro dobiva i iznos od 1.000 eura. Tu je i pet atraktivnih međunarodnih naslova, među kojima su i pobjednici ovogodišnjeg Cinehill Motovuna.

Uz najavljeno osvježenje, srijeda 30. 8. zagrebačkoj publici donosi i Palomu, intrigantnu brazilsku romantičnu priču o transrodnoj ženi koja se hvata ukoštac s ruralnom sredinom nakon što je svećenik odbije vjenčati s dečkom. Filmu prethodi projekcija kratkog hrvatskog filma Espi Ivana Grgura, pravi vizualni bombon o mladom trans muškarcu koji je upravo prošao osobnu tranziciju.

U četvrtak 31. 8. možete pogledati dobitnika festivalske nagrade filmskih kritičara – sjajnu bugarsku dramu Blagina pouka Stefana Komandareva. Priča je to o umirovljenici koja prijevarom gubi životnu ušteđevinu te nakon prihvaćanja ponude za sumnjiv posao i sama postaje prevarantica. U petak 1. 9. slijedi projekcija još jednog distopijskog filma. Talijanski film Suša Paola Virzìja bavi se posljedicama apokaliptične trogodišnje suše u Rimu, a u jednoj od uloga nastupa i proslavljena Monica Bellucci.

Iz Maroka u subotu 2. 9. stiže napeti urbani triler Psi, nagrađen u Cannesu. Film prati oca i sina koji uz pomoć sitnog kriminala preživljavaju na ulicama radničkog predgrađa Casablance, sve dok ih ne dočeka jedan sasvim drugačiji, i opasniji, zadatak. Noć pred njima duga je i nepredvidiva. Projekciju prati prikazivanje kratkog hrvatskog filma Mali val Filipa Peruzovića o sredovječnom obiteljskom čovjeku na kratkom putovanju kroz egzistencijalnu krizu.

Program u Laubi zatvorit će 3. rujna festivalski pobjednik, Jezero Falcon kanadske redateljice Charlotte Le Bon. Sramežljivi tinejdžer Bastien stiže na obiteljsko ljetovanje u Quebec, gdje doživljava svoju prvu romansu. Ovaj poetičan prikaz turbulentnog vremena između djetinjstva i adolescencije ostat će s vama još dugo nakon što je film završio.

Kako bi goranske Cinehill večeri imale onu pravu autohtonu aromu, osigurala je udruga Bregovita Hrvatska, čija vina možete okusiti svake večeri u Laubi, a ako dođete ranije, čeka vas i happy hour (20:00 – 21:00). Udruga okuplja vinare kontinentalnih krajeva, a kroz visoko vinsko poslanstvo partner im je upravo Lauba.

U prodaji su ULAZNICE, po cijeni od 5 eura za pojedinačne projekcije, a tu je i komplet od četiri ulaznice za četiri različite projekcije po cijeni od 15 eura. Ulaznice možete kupiti na sljedećoj poveznici: https://core-event.co/events/cinehill-motovun-u-laubi-0c8b

Više o programu Cinehill u Laubi potražite na webu ili Facebook stranici festivala.

Raspored projekcija dostupan je na sljedećem linku.

30. 8. | SRIJEDA | 21:00
Paloma + KRATKA PREMIJERA: Espi

31. 8. | ČETVRTAK | 21:00
Blagina pouka*
*DOBITNIK NAGRADE FIPRESCI

1. 9. | PETAK | 21:00
Suša

2. 9. | SUBOTA | 21:00
Psi + KRATKA PREMIJERA: Mali val

3. 9. | NEDJELJA | 21:00
Jezero Falcon*
*DOBITNIK PROPELERA CINEHILL

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »