Čudo u Motovunu

a9680c452cb155f053c9d37441e5919a
Gledali film pod kišnim nebom

Motovun ima najhrabriju publiku na svijetu. Ni kiša koja je padala cijelu večer nije omela posjetitelje motovunskog filmskog festivala koji su u kabanicama improviziranim od vreća za smeće odgledali film 'Bikova glava' belgijskog redatelja Michaela Roskama.

Pola sata prije projekcije, suočeni s lošom vremenskom prognozom, organizatori festivala odlučili su film Bikova glava prikazati na dvije paralelne projekcije – jednu u zatvorenom kinu, a drugu, za najsmjelije, u kinu Trg pod otvorenim nebom. Uoči projekcije volonteri su okupljenima podijelili vrući čaj, koji ih je očito zagrijao dovoljno da izdrže čitavu projekciju, čak dva sata pod kišnim nebom!

Producent filma 'Bikova glava' Bart Van Langendonck izašao je nakon projekcije pred publiku na Trgu i zahvalio im se što su odgledali film usprkos nemogućim vremenskim uvjetima.

Program je nastavljen prikazivanjem filmova 'Posljednji cirkus' Alexa dela Iglesie, 'Žetve' njemačkog redatelja Benjamina Cantua, te 'Životinjskog carsta' Davida Michoda.

Ostavi komentar

Slične vijesti

Prijavite se za 8. Kampus Motovun!

I ove godine, od 26. do 29. srpnja, očekuje vas dinamičan edukativni program za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele

Više »