Danas pada prva klapa novog izdanja MFF-a!

UTORAK_vizual

Na prvi dan festivala za vas smo pripremili različite filmske delicije, a za početak desert. U 14:30 motovunska publika moći će se zasladiti kremom švedskih kratkiša pripremljenih u suradnji s ovogodišnjom zemljom partner – Švedskom. Šest filmova, predstavljenih u Uppsali na partnerskom Festivalu kratkog filma, objedinjeni pod nazivom Pick’n’mix prikazivat će se u Kinu Mak.

Od Kina Mak ne treba se ni udaljavati jer u 16:00 prikazuje se Zauvijek Amber, švedski promatrački dokumentarac o tranziciji i prijateljstvu, premijerno prikazan na Berlinaleu. U sklopu Glavnog programa, na platnu Kina Bauer u 18:00 prikazivat će se Nostalgija Marija Martonea, napuljska priča o pokušaju pronalaska mira u nemirnoj prošlosti, ujedno i ovogodišnji natjecatelj u Cannesu.

U kratkometražnoj konkurenciji, od 18:30 u kinu Mak, publika će moći pogledati šest filmova o likovima koji, svaki na svoj način, prolaze kroz tektonske promjene koje će preokrenuti način na koji vide svijet oko sebe.Među njima je i hrvatski film Dječak redatelja Hrvoje Mabića.

U 21:00 sati u Kinu Trg obilježit će se i Svečano otvorenje festivala projekcijom filma Put pod noge, cjelovečernjeg prvijenca Panaha Panahija, sina legendarnog Jaffara Panahija. Svojevrsni iranski odgovor na Little Miss Sunshine, film prati kaotičnu, ali blisku četveročlanu obitelj koja nije samo osvojila srca publike već i nagrade na brojnim prestižnim festivalima.

U konkurenciji za glavnu nagradu nalazi se i francuski film redatelja Laurenta Canteta, Arthur Rambo. Samouvjereni Karim D. uspješan je francuski pisac i jedan od rijetkih Arapa koji su se uspjeli probiti među francusku intelektualnu elitu. Arthur Rambo anonimni je komentator s društvenih mreža. Kada se dva svijeta sudare, Karimova karijera doživljava nagli prevrat. U Kinu Billy, u 21:15, publika će s Karimom proći kroz školu kulture otkazivanja na internetu i varljivu prirodu socijalnih uloga.

Kurnaz protiv Busha, film njemačkog redatelja Andreasa Dresena, u Motovun dolazi ovjenčan s čak dva Srebrna medvjeda – za najbolju glavnu glumicu i scenarij. Film prikazuje žestoku borbu majke koja je uspjela izbaviti sina iz Guantanama, a prikazivat će se u 23:30 u Kinu Trg.

Večer će završiti s grčkom etno-ska-punk atrakcijom Koza Mostra, kojih se možemo sjetiti s Eurovizije 2013. godine. Koncert počinje u 1:00 u Kinu Billy, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »