Drugi dan na Petehovcu obiluje događanjima

Dan 4 (photo_Nina Đurđević)

Drugi dan programa u svježem Gorskom kotaru sadrži gusti raspored ispunjen raznovrsnim događanjima. Započinjemo nježnim razbuđivanjem i pripremom za noćno rasturanje plesnog podijana Sanjkalištu kod Petehovca u 10 sati na satu jutarnje joge.

Također u 10 sati u Francis Ford Kupoli bit će prikazan Nulti lipnja, ratna drama redatelja Jakea Paltrowa. brata još poznatije Gwyneth Paltrow.

Životinjski svijet Gorskog kotara je veličanstven. Jedino je mjesto u Europi gdje zajedno žive tri zvjerska velikana – medvjed, vuk i ris. Za sve željne praktičnog znanja organiziramo radionicuu 11 sati u Vražjem vrtu koju vode voditelji projekta Life Lynx, posvećeni spašavanju risova po Dinaridima i jugoistočnim Alpama.

U 12 sati u Francis Ford Kupoli pogledajte poetičan kanadski film o odrastanju – Jezero Falcon, redateljice Charlotte Le Bon.

Sljedeća u nizu filmskih projekcija je Gorski luk kazahstanskog redatelja Eldara Shibanova (Francis Ford Kupola u 14 sati). Nakon što mladi dječak Jabai ulovi svoju majku u aferi s kamiondžijom, kreće sa sestrom Saniyom na putovanje u potrazi za „zlatnom viagrom” koja će osnažiti njihovog oca.

Pripremite moždane vijuge za filmski kviz u Vražjem vrtu u 15 sati koji vodi iskusna kviz-majstorica Morana Zibar. Pripremila je niz ubojitih pitanja, stoga budite oprezni da ne upadnete u intelektualne zamke iskusne lovkinje.

Francis Ford Kupola će u 16 sati projicirati novi film redatelja Pjera Žalice, Praznik rada. Crnohumorna drama o mentalitetu balkanskog čovjeka zatvorila je prošlogodišnji Sarajevo Film Festival.

Tema umjetne inteligencije se znatno užarila krajem prošle godine. U CineChillu u 17 satiodržat će se razgovor o autorstvu te njegovom položaju naspram umjetne inteligencije.

Kruh i sol poljskog redatelja Damiana Kocura na rasporedu je u 18 sati u Francis Ford Kupoli. Inspiriran stvarnim događanjima u manjem poljskom gradiću, film prati mladog studenta koji primjećuje netrpeljivost između arapskih radnika i njegovih prijatelja. Film je osvojio nagradu žirija na festivalu u Veneciji.

Čarobni sat vremena na najljepšem vidikovcu Petehovca od 19:30 nudi degustaciju vina od autohtonih sorti vinove loze Kvarnera. Kroz okuse devet vina provest će vas sommelieri iz udruge Kvarner Wines uz podršku TZ Kvarnera.

Na Sanjkalištu u 21 sat glumcu Zdenku Jelčiću bit će dodijeljena Nagrada 50 godina, posvećena veteranima filmske industrije.

Odmah poslije dodjele, također na Sanjkalištu, slijedi animirani film Slijepa vrba, usnula žena, redateljski prvijenac francuskog skladatelja Pierrea Földesa. Film je nagrađen u Annecyju, a prikazan je i na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Za kraj dana ulovite dva glazbena nastupa na Trgu Kreše Golika. U 23:30 sviraju Djeca, dobitnici nagrade Rock&Off za izvođača godine, a nakon njih DJ Mario Kovač, kazališni redatelj, kviz maher, apsolutni rekorder po broju motovunskih DJ setova i čovjek bez kojeg festival nije festival.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »