Dvije nagrade filmu ‘Babai’ u Karlovim Varima!

8caeb5d4c1d6a608830c15690b3d967e
Film kosovskog redatelja Visara Morine pogledajte uskoro u Motovunu

U subotu 11. srpnja proglašeni su pobjednici 50. Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, a na listi pobjedničkih filmova je i njemačko-kosovski film "Babai" kojeg možete pogledati u glavnom programu ovogodišnjeg Motovun Film Festivala.

Peteročlani žiri u sastavu: Tim League, Angelina Nikonova, Ólafur Darri Ólafsson, Hengameh Panahi, OndÅ™ej Zach dodijelio je Visaru Morini Nagradu za najbolju režiju, a film je osvojio i nagradu žirija Europa Cinemas Label, koja se dodjeljuje najboljem europskom filmu u službenoj selekciji.

Prvi igrani film darovitog kosovskog filmaša s velikom umješnošću prikazuje složene osjećaje djeteta u teškoj situaciji i tešku sudbinu ilegalnih imigranata. U središtu radnje koja se događa na Kosovu, u Njemačkoj i na putu između te dvije zemlje je desetogodišnji dječak Nori. Otac Gezim dominira cijelim njegovim svijetom. Kad Gezim, jednog dana odlazi "na Zapad" u potrazi za boljim životom Nori se ne može pomiriti s njegovim odsustvom.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »