Ebru – slikanje na vodi u Kinu Trg!

5835b2f378342666abba72650d9028fc
Samo u Motovunu naučite novu umjetničku vještinu pomoću stare islamske tehnike slikanja na vodi - Ebru

Inspirirani lokalnim pljuskovima, odlučili smo iskoristiti sve te silne količine vode kako najbolje znamo i umijemo! Stoga, popodne, s početkom u 17 sati, u Kinu Trg, filmsko platno nakratko ćemo zamijeniti "vodenim" . U sklopu našeg turskog programa donosimo prezentaciju tehnike slikanja na vodi, islamske umjetnosti, kojom se oslikavaju svete knjige. Pri slikanju na vodi ili drugim riječima Ebru, koriste se neobični, prirodni materijali i alati kao što su pigmenti boje, goveđa žuč, četka od konjske dlake i drška ružina drveta. Radionicu na motovunskom trgu vodit će prva Ebru slikarica u Hrvatskoj – Ismeta Sedlovski. Prijaviti se možete na Blagajni MFF-a, ali požurite – broj mjesta je ograničen!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »