FESTIVAL VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTI: UPUTE ZA UPORABU

Samir-Ceric-Kovacevic-6078

Proslavite s nama divne godine Motovuna i krenimo zajedno u osvajanje novog brda. Kako to sve spojiti, kako se snaći u novom konceptu? Direktor festivala Igor Mirković nudi uputstva i korisne informacije za snalaženje u ovoljetnoj filmskoj avanturi.

Ovog ljeta pripremamo festival kakav nikada nismo, vjerojatno niti nećemo. Selimo s brda u planinu. U Motovunu je vrijeme za dvadeset i pet svjećica na torti: budite s nama na proslavi četvrt stoljeća filmskih druženja i besanih noći. U Gorskom kotaru nudimo osvježenje, šansu za novu ljubav i novu avanturu – filmsko događanje uklopljeno u čaroban planinski krajolik, kombinaciju planinarskog izleta i vrhunskog filmskog i glazbenog programa. Sve to uz radionice, šetnje, jogu i niz raznolikih događanja.

Prvo i najvažnije: programi u Motovunu i Gorskom kotaru nisu isti, svako brdo nudi nove atrakcije i različit doživljaj.

KADA BITI GDJE?

U Motovun dođite dan prije festivala kako biste spremno dočekali prve projekcije sljedećeg dana (iz Zagreba vozi festivalski bus). Kako ‘nulta večer’ ne bi prošla bez sadržaja, pripremamo prigodnu projekciju za zagrijavanje i DJ-program za susrete i upoznavanje. Nakon toga slijede tri dana filmova i svega drugoga što čini festival – s velikim finalem 24. 7., koji će trajati do ranih jutarnjih sati.

U Gorskom kotaru treba stići do Delnica, pa do izletišta Petehovac. Zagrijavanje kreće od podneva 26. 7. Sve dok je danjeg svjetla imat ćemo upoznavanje nove lokacije, orijentiranje, dobru glazbu, i najvažnije – dobro društvo. Projekcija otvaranja na programu je istog dana, 26. 7. u 21:00.

ŠTO KAD SE ČOVJEK NAĐE IZMEĐU DVAJU BRDA?

Između dvaju brda jedan je dan pauze, 25. 7. Tog će dana festivalski autobus voziti iz Motovuna do Delnica.

Na dan pauze na samom filmskom brdu Petehovac nema programa, no za one nestrpljive i željne opuštanja uz dobre filmove u kinu Radnički dom u Delnicama održavat će se projekcije zagrijavanja . Dan možete iskoristiti i za planinske šetnje po prelijepom Gorskom kotaru.

VELIKO I MALO BRDO – SLIČNOSTI I RAZLIKE

Motovun je festival u japankama, Gorski kotar u gojzericama.

Motovun dobro poznajemo. Filmove prikazujemo u tri kina na otvorenom i jednoj zatvorenoj dvorani – od podneva do duboko u noć, s feštom koja traje do jutra. I doista pozivamo sve one koji su s nama bili sve ove godine, da proslavimo kraj jednog poglavlja – jer festival više nikada neće biti isti.

Gorski kotar je posve drukčije iskustvo: planinsko izletište u kojem dižemo kino pod šatorom i kino na otvorenom, s pozornicom za koncerte. No, najvažnija razlika – festival na našoj novoj lokaciji u većoj je mjeri dnevno iskustvo. Za najbolje filmove i najzanimljivije događaje ne treba čekati večer. Iskoristite dan na planinskom suncu!

No, kako se ni ovdje ne spremamo rano na spavanje, jer programi će trajati do kasno u noć, pripremite topliju odjeću. Planina nije za razmažene i treba biti spreman za svježe noći, pogotovo ako ste smješteni u kampu.

A sličnosti? Oba mjesta su spektakularna. Oba imaju nezaboravan pogled. Ne znaš koje je ljepše. Time se naša misija nastavlja: vrhunski filmski program predstavljamo na izuzetnim lokacijama, kako bismo filmovima dali dodatnu emociju i nezaboravno iskustvo podneblja.

ŠTO GLEDAMO?

Filmski program predstavit će sljedeće programske cjeline:

 • GLAVNI PROGRAM – sastoji se od osamnaest premijernih filmova koji stižu sa svih strana svijeta i prikazuje se na obje lokacije
 • CINEHILL KRATKI – natjecateljski program s 25 filmova kratkog metra, cjeloviti program prikazuje se u Motovunu
 • IZGUBLJENO NAĐENO – retrospektiva propuštenih prilika, filmova koje smo u prošlih dvadeset i pet godina htjeli prikazati, ali iz različitih razloga nismo uspjeli
 • SPECIJALNE PROJEKCIJE – filmovi dobitnika počasnih nagrada
 • GLAZBENI FILMOVI – filmovi s glazbenom pratnjom uživo, prikazuju se u Motovunu
 • GLAZBENI PROGRAM – u Motovunu vas zabavljaju DJ-i, u Gorskom kotaru svakoga dana svirka uživo – ulaz na sve glazbene programe je slobodan

ULAZNICE

Za one koji namjeravaju gledati puno, što svakako preporučamo, pripremili smo povoljne komplete ulaznica (pretprodaja od 20. 6. do 9. 7.).

Veliko brdo – uključuje deset ulaznica za deset različitih projekcija po izboru

Malo brdo – uključuje šest ulaznica za šest različitih projekcija po izboru

Kompleti su naša najpovoljnija ponuda. Ulaznice iz oba kompleta mogu se koristiti na obje lokacije.

Kamperski kompleti – smještaj u festivalskim kampovima u Motovunu i Petehovcu besplatan je, uz plaćanje boravišne pristojbe i kupnju kamperskih kompleta od tri ulaznice. Smještaj u kampu moguć je i uz kupnju kompleta Veliko i Malo brdo

Pojedinačne ulaznice također se prodaju online (od 7. 7.) u pretprodaji i za vrijeme trajanja festivala. Pojedinačne ulaznice moguće je kupiti na festivalskim blagajnama na obje lokacije.

GDJE ĆEMO TAMO SPAVATI?

Obje lokacije nude smještajne izazove: u vrhuncu sezone u Istri nije lako pronaći krov nad glavom. U Gorskom kotaru ponuda je nešto manja.

Preporučamo smještaj u okolnim mjestima – u krugu od pola sata vožnje oko lokacija pregršt je mogućnosti. Za smještaj u Gorskom kotaru pomoći će naša služba za goste hospitality@cinehill.com

Dobar pregled privatnog smještaja možete pronaći na stranici Turističke zajednice Gorskog kotara gorskikotar.hr, koji je, uz Turističku zajednicu Kvarnera (kvarner.hr), dragocjena potpora ovom projektu.

Na obje lokacije besplatan se smještaj nudi u festivalskim kampovima (uz kupnju kompleta ulaznica). Kamp u podnožju Motovuna dobro je poznat, na Petehovcu nas čeka privremeni planinski kamp na 1000 metara nadmorske visine. Toplija odjeća i vreće za spavanje obavezni!

KAKO DO NAS?

Delnice su dobro povezane sa Zagrebom i Rijekom, autobusima i vlakovima. Motovun, nažalost, nije povezan lokalnim prijevozom (najbliži bus Buzet i Pazin).

Dolazite li automobilom, parkirališta su u podnožju lokacija. Od parkinga do festivalskih zbivanja voze autobusi (10 minuta vožnje)

Do izletišta Petehovac stiže se i pješice, 45 minuta planinskom stazom, pa tako možete spojiti festival i rekreaciju.

VAŽNI DATUMI

 • 20. 6. Pretprodaja kompleta ulaznica za projekcije (do 9. 7.) i festivalske autobuse
 • 28. 6. otvaranje izložbe fotografija Motovun 25 u zagrebačko Laubi – dođite na zagrijavanje, sviraju Cry Babies!
 • 3. 7. objava filmskog programa
 • od 7. 7. pretprodaja pojedinačnih ulaznica
 • 21. 7. – otvaranje kampa u Motovunu; autobus Zagreb – Motovun; nulta noć
 • 22. – 24. 7. festival u Motovunu, tri dana
 • 25. 7. prijelazni dan: autobus Motovun – Delnice; projekcije zagrijavanja u Delnicama
 • 26. 7. – 29. 7. festival u Gorskom kotaru na izletištu Petehovac

I JOŠ NA KRAJU, SASVIM OSOBNO

Ovo je za nas velika godina. Djeca koja su se rodila kada smo počinjali, možda su i diplomirala. S nama ste bili svo ovo vrijeme, davali nezaboravnu energiju festivalu, koja ga čini različitim i nadaleko poznatim. Dođite do Motovuna da proslavimo sve dane i noći kada nam je bilo lijepo. Dođite u Gorski kotar da otvorimo novo poglavlje. Budite s nama u zadnjih dana srpnja 2023., jer – kako smo rekli – festival više nikada neće biti isti.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »