Fika u podne: Filmski razgovori

Fika u podne

Za nas kava, za Šveđane fika, različiti su nazivi mnogima omiljenog rituala opuštanja uz kavu i razgovor. No rijetko tko je taj ritual pretvorio u način života i nacionalni simbol poput Šveđana, ovogodišnjih motovunskih partnera. Za sve motovunske kavoljupce (i čajoljupce), svakog dana točno u podne na terasi hotela Kaštel razgovaramo o filmu uz fiku s autorima i selektorima.

Festivalski selektori publici će obrazložiti svoj odabir i iznijeti svoje preporuke, doajen hrvatskog filma i dobitnik Nagrade 50 godina Ranko Mitić Mito podijelit će svoje polustoljetno iskustvo s filmskih setova, a razgovarat ćemo i s legendarnim redateljem i ovogodišnjim motovunskim Maverickom Goranom Markovićem. S našim švedskim partnerima razgovarat ćemo o anatomiji uspjeha švedskog filma. Kažu da je fiku nemoguće točno prevesti, ona se mora doživjeti.

Što da gledam: Selektori vas vode kroz filmski program
27/07 SRIJEDA 12:00 HOTEL KAŠTEL – TERASA
Ranko Mitic Mito
28/07 ČETVRTAK 12:00 HOTEL KAŠTEL – TERASA
Swedish Film Mafia – Anatomija uspjeha
29/07 PETAK 12:00 HOTEL KAŠTEL – TERASA
Maverick Goran Marković
30/07 SUBOTA 12:00 HOTEL KAŠTEL – TERASA

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »