Životinjsko carstvo

Originalni naziv

Animal Kingdom

Zemlja/e porijekla

Australija

Trajanje

113

Godina proizvodnje

2010

Redatelj

David Michôd

Scenarij

David Michôd

Direktor fotografije

Adam Arkapaw

Montaža

Luke Doolan

Uloge

James Frecheville, Jacki Weaver, Joel Edgerton, Luke Ford, Sullivan Stapleton, Mirrah Foulkes

Producent/ica

Liz Watts

Produkcijska kuća

Porchlight Films, Screen Australia

Festivali i nagrade

Film s najvećim brojem nominacija u povijesti dodjele nagrada Australskog filmskog instituta, njih čak 18, a osvojio ih je - također rekordnih – 10

Dobro došli u podzemlje Melbournea. Nakon majčine smrti, 17-godišnji Joshua ‘J’ Cody, useljava se k ostatku svoje dotad otuđene obitelji – baki, Janine ‘Smurf’ Cody, i trojici ujaka kriminalaca. Najstariji, oružani pljačkaš Andrew ‘Pope’ Cody krije se od bande odmetnutih detektiva; srednji brat Craig je uspje – šan, ali nestabilan diler, dok najmlađi, Darren (Luke Ford), naivno slijedi dvojicu starije braće. Tenzije iz – među obitelji Cody i policije eskaliraju upravo u trenutku kad Popeov poslovni partner i najbolji prijatelj, Barry Brown, odluči ‘izaći iz igre’. ‘J’ se zatekne u središtu plana hladnokrvne osvete koja će obitelj okrenuti naglavačke, a njega dovesti u ruke višem detektivu za krvne delikte, Nathanu Leckieju.

David Michôd je nakon studija na Sveučilištu Melbourne, od 2003. do 2006., bio urednik Inside Film magazina, a redateljsku je karijeru započeo kratkim filmovima, od kojih je prvi zapaženiji bio ‘Ezra White, LL. B.’ 2006. godine. Njegova iduća dva, također kratka, filma, ‘Crossbow’ i ‘Netherland Dwarf’, prikazana su na Sundance Film Festivalu, a potonji i na Berlinaleu. ‘Crossbow’ je, pak, osvojio nagradu Australian Film Instituta za najbolji scena – rij kratkog filma. ‘Životinjsko carstvo’ prvi je njegov igrani film.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!