Anđeo na moru

Originalni naziv

Un ange a la mer

Zemlja/e porijekla

Belgija, Kanada

Trajanje

86

Godina proizvodnje

2009

Redatelj

Frédéric Dumont

Scenarij

Frédéric Dumont

Direktor fotografije

Virginie Saint Martin

Montaža

Glenn Berman

Uloge

Olivier Gourmet, Anne Consigny, Martin Nissen, Pierre Luc Brillant, Louis Portal

Producent/ica

Stephane Lhoest, Barbara Shrier

Produkcijska kuća

Dragons Films, Palomar Films

Festivali i nagrade

Karlovy Vary International Film Festival, 2009 – Crystal Globe, Best Actor, Cine Club · Festival International du Film Cinema Tous Ecrans, Switzerland, 2009, – Audience Award

Louis i njegov nešto stariji brat Quentin bezbrižna su djeca prezaposlenog i ozbiljno depresivnog eurobirokrata Brune. Zajedno s majkom Marie žive u velikoj kući u južnom Maroku, nekoliko koraka od plaže. Ključni trenutak događa se kada u neobično okrutnoj ispovijedi otac prizna 12-godišnjem Louisu da će noćas okončati svoj život. Sin opsesivno prati oca, a njihov dotad zdrav odnos emocionalno korodira. Louis praktički sazrijeva preko noći, suočen sa sumnjama, odgovornošću i strahovima za koje nije znao da postoje.

Frédéric Dumont
Frédéric Dumont skrasio se u Belgiji nakon što je kao dijete živio u SAD-u, Kolumbiji, Maroku i Tunisu. Pet je godina radio kao pomoćnik režije, a njegove je prvijenac dokumentarni film “Le chemin des aigles”, koji je osvojio brojne festivalske nagrade. Dokumentarce je snimao po cijelom svijetu: u Čileu, Egiptu, Italiji, na Havajima. Sada piše scenarij za drugi dugometražni igrani film, “Životinja”, koji će se odigrati na dalekom sjeveru.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!