ANOMALISA

Originalni naziv

Zemlja/e porijekla

SAD

Trajanje

90

Godina proizvodnje

2016

Redatelj

Charlie Kaufman, Duke Johnson

Scenarij

Charlie Kaufman

Direktor fotografije

Joe Passarelli

Montaža

Garret Elkins

Uloge

Producent/ica

Rosa Tran, Duke Johnson, Charlie Kaufman, Dino Stamatopoulos

Produkcijska kuća

Starburns Industry, Snoot Entertainment

Festivali i nagrade

Academy Awards - nomination for Best Animated Feature Film of the Year; Golden Globes - nomination for Best Motion Picture - Animated; Venice IFF - Grand Special Jury Prize, Future Film Festival Digital Award; Palm Springs IFF - Creative Impact in Directing Award, Directors to Watch; Austin Fantastic Fest - Best Director; Tromsø IFF - FIPRESCI Prize

Charlie Kaufman, scenarist filmova Vječni sjaj nepobjedivog uma i Biti John Malkovich, udružio se s vrhunskim animatorom Dukeom Johnsonom kako bi svoje ideje prenio u svijet stop-animacije. Michael Stone je muž, otac i uspješni motivacijski pisac i govornik. Ali on nije karizmatičanni energičan, paraliziran je jednoličnošću života, ništa ga ne ushićuje niti zanima. Odlazi na put kako bi održao predavanje na konvenciji uslužnih djelatnika. Tu upoznaje Lisu koja ga svojom neobičnošću izvlači iz monotonije i pruža mu nadu da je promjena moguća.

Charlie Kaufman je kao mladi student pisao drame i režirao kratke filmove. Godine 1991. preselio se u Los Angeles, gdje je pisao scenarij za TV sitcom Get a Life (1990.). Scenarijem za film Biti John Malkovich (1999.) počeo je suradnju s redateljem Spikeom Jonzeom. Kaufman je s Michelom Gondryjem 2004. snimio kultni Vječni sjaj nepobjedivog uma, a redateljski debi ostvario je 2008. godine s filmom Sinegdoha, New York.

Duke Johnson nagrađivani je animator, producent, redatelj i scenarist. Studirao je na filmskim školama Sveučilišta u New Yorku i Američkog filmskog instituta u Los Angelesu, gdje je nastao njegov kratki film Marrying God, koji mu je donio brojna priznanja diljem svijeta. Radio je na mnogim TV serijama, uključujući Community i Moral Orel.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!