Bez struje

Originalni naziv

Katiyabaaz

Zemlja/e porijekla

Indija

Trajanje

84

Godina proizvodnje

2012

Redatelj

Fahad Mustafa, Deepti Kakkar

Scenarij

Direktor fotografije

Maria Trieb, Amith Surendran, Fahad Mustafa

Montaža

Maria Trieb, Namrata Rao

Uloge

Producent/ica

Deepti Kakkar, Fahad Mustafa, Leopold Koegler

Produkcijska kuća

Globalistan Films, ITVS International

Festivali i nagrade

Berlin International Film Festival (Forum), TriBeCa Film Festival

Biste li riskirali život da upalite svjetlo? U indijskom Kanpuru nestašice struje su u nekim četvrtima češće nego redovna opskrba. Zato Lohiju Singhu, 28-godišnjem električaru i modernom Robinu Hoodu, postaje životna misija ilegalnim vodovima opskrbiti siromašne obitelji i male poduzetnike kradući električnu energiju bogatima. Iako je njegova bitka protiv moćne kompanije koja naplaćuje struju po nerazumnoj cijeni vrijedna divljenja, Lohine akcije povećavaju probleme grada smanjujući dotok električne energije čija je distribucija bazirana na broju korisnika koji je plaćaju. Njegova izravna protivnica je prva žena na vrhu državne energetske tvrtke Kesco. Njih dvoje su samo glavni plesači u bizarnoj opereti.

Fahad Mustafa rođen je 1984. u Kanpuru, u Indiji. Studirao je na sveučilištima u New Delhiju, Beču i Edmontu. “Bez struje” je njegov prvi dugometražni film.

Deepti Kakkar rođena je 1986. u Dehliju. Studirala je povijest na sveučilištu u Dehliju, Leipzigu i Beču. Kao studentica angažira se oko pitanja društvenog razvoja i održive egzistencije. Snimila je kratki film o mikrofinanciranju u Indiji.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!