Dnevnik varalice

Originalni naziv

Måste gitt

Zemlja/e porijekla

Švedska

Trajanje

97

Godina proizvodnje

2017

Redatelj

Ivica Zubak

Scenarij

Ivica Zubak, Can Demirtas

Direktor fotografije

Erik Vallsten

Montaža

Rickard Krantz

Uloge

Can Demirtas, Lena Endre, Jörgen Thorsson, Selma Caglar, Toni-Prince Tvrtkovic, David Nzinga

Producent/ica

Abbe Hassan

Produkcijska kuća

Indian Summer Film

Festivali i nagrade

International Film Festival Rotterdam, Warsaw Film Festival (nagrada publike), Scandinavian Film Festival, Filmfest München

Metin je sitni kriminalac koji živi s majkom i mlađim bratom u socijalnom prigradskom naselju Jordbro u Stockholmu. On i njegova banda prodaju lažne ručne satove iz Kine i bave se sitnim poslovima, primjerice, paljenjem automobila. Metin vodi dnevnik. Otac mu je lijepo rekao što sve čovjek mora učiniti da bi bio pravi muškarac: mora dobiti dijete, posaditi stablo i napisati knjigu. Kad Metinov dnevnik dođe u ruke poznatom izdavaču, njegov san o književnoj slavi mogao bi se ostvariti. Ali kako će Metinovi prijatelji kriminalci reagirati na knjigu u kojoj on sve opisuje? Tvrdi prevarant naći će se u škripcu, ali će usput i prodrmati svijet uglednih izdavača svojim uličnim šarmom. U svom drugom igranom filmu Ivica Zubak istražuje klasne sukobe uz dozu finog, preciznog humora.


Ivica Zubak (1978.) Hrvatski redatelj, glumac i scenarist koji živi i radi u Švedskoj. Režirao je nekoliko kratkometražnih filmova: Jealous (2005.), Avsked (2006.), Plantera Kyssar (2008.), 10 Guds siffror (2012.) itd. Knäcka (Snovi) iz 2009. godine njegov je prvi dugometražni film. Producirao je igrani film Fuerteventura 2010., a trenutačno glumi u švedskoj TV seriji Before We Die.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!