Dnevnik varalice

Originalni naziv:

Måste gitt

Zemlja porijekla:

Švedska

Trajanje:

97 min

Godina proizvodnje:

2017

Redatelj/ica:

Ivica Zubak

Scenarij:

Ivica Zubak, Can Demirtas

Direktor fotografije:

Erik Vallsten

Montaža:

Rickard Krantz

Uloge:

Can Demirtas, Lena Endre, Jörgen Thorsson, Selma Caglar, Toni-Prince Tvrtkovic, David Nzinga

Producent/ica:

Abbe Hassan

Produkcijska kuća:

Indian Summer Film

Festivali i nagrade:

International Film Festival Rotterdam, Warsaw Film Festival (nagrada publike), Scandinavian Film Festival, Filmfest München

Metin je sitni kriminalac koji živi s majkom i mlađim bratom u socijalnom prigradskom naselju Jordbro u Stockholmu. On i njegova banda prodaju lažne ručne satove iz Kine i bave se sitnim poslovima, primjerice, paljenjem automobila. Metin vodi dnevnik. Otac mu je lijepo rekao što sve čovjek mora učiniti da bi bio pravi muškarac: mora dobiti dijete, posaditi stablo i napisati knjigu. Kad Metinov dnevnik dođe u ruke poznatom izdavaču, njegov san o književnoj slavi mogao bi se ostvariti. Ali kako će Metinovi prijatelji kriminalci reagirati na knjigu u kojoj on sve opisuje? Tvrdi prevarant naći će se u škripcu, ali će usput i prodrmati svijet uglednih izdavača svojim uličnim šarmom. U svom drugom igranom filmu Ivica Zubak istražuje klasne sukobe uz dozu finog, preciznog humora.


Ivica Zubak (1978.) Hrvatski redatelj, glumac i scenarist koji živi i radi u Švedskoj. Režirao je nekoliko kratkometražnih filmova: Jealous (2005.), Avsked (2006.), Plantera Kyssar (2008.), 10 Guds siffror (2012.) itd. Knäcka (Snovi) iz 2009. godine njegov je prvi dugometražni film. Producirao je igrani film Fuerteventura 2010., a trenutačno glumi u švedskoj TV seriji Before We Die.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

  • Nova Ves 18
    10.000 Zagreb, Hrvatska
  • office@motovunfilmfestival.com

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

  • Sva prava pridržana, Motovun Film Festival 2019.
X