Drvo divlje kruške

Originalni naziv

Ahlat Ağaci

Zemlja/e porijekla

Turska, Francuska, Njemačka, Bugarska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Švedska, Katar

Trajanje

188

Godina proizvodnje

2018

Redatelj

Nuri Bilge Ceylan

Scenarij

Akın Aksu, Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan

Direktor fotografije

Gökhan Tiryaki

Montaža

Nuri Bilge Ceylan

Uloge

Cast Aydin Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yildirimlar, Hazar Erguclu, Serkan Keskin, Tamer Levent, Akin Aksu, Öner Erkan, Ahmet Rifat Sungar, Kubilay Tuncer

Producent/ica

Zeynep Özbatur Atakan

Produkcijska kuća

Zeyno Film

Festivali i nagrade

Cannes Film Festival, Sarajevo Film Festival

Nekima je selo utočište gdje se sve nade s vremenom stope sa samoćom; mjesto bez granica na kojem se nade i snovi miješaju s očajem, poput paralelnih sudbina očeva i sinova. Sinan obožava književnost i oduvijek je želio biti pisac. Vrativši se u rodno selo, daje sve od sebe kako bi skupio novac za objavljivanje knjige. Njegov je otac, međutim, zapao u dugove.


Nuri Bilge Ceylan (1959.) Studirao je kemijsko inženjerstvo na Tehničkom sveučilištu u Istanbulu, a zatim se prebacio na elektroinženjerstvo na Sveučilištu Boğaziçi. Ondje je diplomirao 1985. godine, a zatim je upisao studij filma na Sveučilištu Mimar Sinan. Godine 1993. počinje snimati svoj prvi kratkometražni film Čahura, koji je prikazan u Cannesu 1995. godine. Uslijedila su tri dugometražna filma poznata kao “provincijska trilogija”: Gradić (1997.), Svibanjski oblaci (1999.) i Daleko (2002.), koji je osvojio pedeset međunarodnih nagrada. Ceylan je na tim filmovima sam bio i snimatelj, dizajner zvuka, producent, montažer, scenarist i redatelj. Uslijedili su filmovi Klime (2006.), Tri majmuna (2008.), Bilo jednom u Anadoliji (2011.) i Zimski san (2014.). Svi su osvajali nagrade u Cannesu, uključujući Zlatnu palmu, Grand Prix, nagradu za najboljeg redatelja i Nagradu FIPRESCI. Daleko, Tri majmuna i Bilo jednom u Anadoliji prikazani su i na Motovun Film Festivalu.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!